Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

7 inch Galaxy Tab krijgt geen Android 4.0 update

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2011, 13:19 CategorieAndroid

Samsung bevestigde eerder deze week nog de Android 4.0 Ice Cream Sandwich update voor haar nieuwste Galaxy Tabs maar de originele 7 inch Galaxy Tab ontbrak in het rijtje. Vandaag laat de fabrikant weten dat deze eerste tablet niet voorzien zal worden van de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Hetzelfde lot heeft de populaire Galaxy S smartphone getroffen.

Als reden hiervoor geeft Samsung dat beide apparaten over te weinig werkgeheugen en ROM geheugen beschikken om Android 4.0 naast de TouchWiz interface en alle extra features en functies te laten draaien. Verder geeft Samsung aan dat het geen optie was om de kale versie van Android 4.0, zonder de TouchWiz interface, te gebruiken. TouchWiz is inmiddels een belangrijk kenmerk geworden van Samsung’s Galaxy Tab series.

Nu we de status van de 7 inch Galaxy Tab weten blijft alleen de vraag nog staan voor de Galaxy Tab 10.1V. Dus, Samsung? Of Vodafone? Of Google?

Bron: TheVerge

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bemelmans
  26 december, 2011 om 20:27

  Toch wordt de Galaxy Tab (GT-P1000 en GT-P1010) nog met updates door Samsung ondersteund. Dit geldt ook voor de Galaxy S. Alledrie de toestellen zijn in november en december 2011 voorzien van Android 2.3.6. Het zou me niet verbazen als dit niet de allerlaatste updates zijn.

 2. angela
  05 januari, 2012 om 17:02

  mijn galaxy tab gt1000 vind via kies geen updates hoe kan dit en waar haal ik anders mijn updates weg?.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.