Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia Tab A200 officieel gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2011, 12:05 CategorieHardware

Na uitgelekte informatie en een uitgelekte promotievideo heeft Acer vandaag haar nieuwe Iconia Tab A200 tablet officieel gelanceerd. Zoals verwacht wordt de tablet in de markt gezet als budget variant in de Iconia Tab serie. De tablet beschikt dan ook over een dual-core Tegra 2 processor maar krijgt wel snel een update naar android 4.0 Ice Cream Sandwich. Geselecteerde landen zouden de eerste levering tablets al binnen moeten hebben.

De modellen die in deze landen verkocht worden zijn voorzien van Android 3.2 Honeycomb maar krijgen begin volgend jaar de update naar Android 4.0. Landen waar de tablet later verschijnt krijgen waarschijnlijk Android 4.0 vooraf geïnstalleerd. Verder beschikt de Iconia Tab A200 over een opslaggeheugen van 8GB of 16GB, een volwaardige USB poort, een microUSB poort, een microSD card aansluiting om het geheugen uit te breiden, Wifi, Bluetooth, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, DLNA certificering, en een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

Qua software heeft Acer de tablet voorzien van een eigen schil met de naam Acer ring. Deze schil moet een betere ervaring qua multitasking bieden en eenvoudige toegang beden naar apps via elk scherm. De tablet heeft een afmeting van 260 x 175 x 12.4 mm en weegt 720 gram.

De Iconia Tab A200 wordt in een Titanium Gray of Metallic Red kleur verkocht. De prijs is door Acer nog niet bekendgemaakt maar deze ligt waarschijnlijk rond de 300 euro. De tablet zal rond 12 januari 2012 in Nederland verschijnen. Er komt geen 3G variant (via de officiële weg). Een overzicht van alle specificaties van de Iconia Tab A200 vind je op de productpagina.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.