Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon annuleert Transformer Prime pre-orders door grote vraag

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2011, 15:26 CategorieHardware

In Taiwan is de Eee Pad Transformer Prime inmiddels een paar dagen te koop en in de VS moet de tablet binnen een kleine twee weken verschijnen. Amazon was in de VS al gestart met de voorverkoop van de tablet maar heeft verschillende pre-orders inmiddels moeten annuleren. De vraag naar de tablet zou het aanbod flink overstegen hebben waardoor Amazon in moest grijpen.

Tegenover Engadget laten verschillende klanten van Amazon die een pre-order geplaatst hadden weten dat hun order door de online winkel geannuleerd is. De kans is groot dat ASUS ondanks een minimale voorraad toch besloten heeft de tablet aan verschillende landen uit te leveren om zo nog een groot aantal verkopen te kunnen genereren met de feestdagen in zicht. Ook bij de eerste generatie Transformer tablets zagen we een trage start van de verkopen door voorraadproblemen bij de fabrikant, al beweerde ASUS zelf dat ze verrast was door de grote vraag. In Europa heeft ASUS ervoor gekozen om de Transformer Prime begin 2012, waarschijnlijk begin januari, te lanceren. Het is afwachten of de voorraad dan voldoende is om aan de grote Europese vraag te kunnen voldoen.

We hebben even rondgekeken maar in Nederland is de Transformer Prime nog niet te reserveren of te pre-orderen. Mochten er winkels opduiken die deze mogelijkheid bieden plaatsen we dat natuurlijk meteen.

 • Delen:

Reacties

 1. Marcel
  04 december, 2011 om 20:18

  Ik heb een vraagje over de Prime,

  Ik zag op YouTube een video over de Prime uit azie die Ice Cream Sandwich draaide, alleen had deze Prime dezelfde back,home en multi toetsen als de Asus Transformer TF101. Maar in de video van Nvidia zag ik toch echt de standaard Ice Cream Sandwich toetsen, welke krijgt hij nou denk je? En zijn die Asus toetsen uit te zetten?

  Alvast bedankt

 2. rj
  05 december, 2011 om 15:00

  standaard komt de tablet met android 3.2 en is in een later stadium te upgraden naar 4.0 (ice cream) dit is zo in amerika altans! miscshien komt hij in europa al wel gelijk met 4.0!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.