Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Amazon komt volgend jaar met Nederlandse webwinkel’

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2011, 14:36 CategorieHardware

Het zou zomaar kunnen dat we volgend naar een Nederlandse winkel van Amazon krijgen. Volgens bronnen van De Telegraaf is Amazon vanuit andere Europese kantoren druk bezig om een netwerk van retailpartners op te zetten voor de online verkoop via Amazon.nl. Uiterlijk komende zomer moet de site Amazon.nl online gaan, compleet met een eigen marketing afdeling.

Amazon is de grootste online retailer ter wereld en biedt producten aan van e-books en apps tot elektronica en speelgoed. In principe is Amazon de grote variant van het Nederlandse Wehkamp, Otto of Bol.com. Amazon heeft in Europa al websites in onder meer Italië, Duitsland en Frankrijk. In eerste instantie zal Amazon geen eigen verdeelcentra in Nederland opzetten maar vanuit punten die net over de grens in Duitsland en Groot-Brittannië liggen werken. Amazon zelf geeft aan dat er zeker gewerkt wordt aan een uitbreiding binnen Europa maar specifieke landen worden niet genoemd. De totale van Amazon in afgelopen kwartaal lag op 11 miljard dollar. 45 procent hiervan kwam van buiten de VS.

Amazon Kindle Fire

Wanneer Amazon haar Nederlandse deuren opent zou het zomaar kunnen dat we ook de immens populaire Kindle Fire tablet gaan zien, naast de bestaande lijn aan Kindle e-readers. Toch is dit een paar stappen verder aangezien Amazon hiervoor niet alleen een online winkel voor producten op moet zetten maar ook een Nederlandse versie van de Amazon e-book, film en muziek winkels. Deze zijn belangrijk voor de Kindle Fire aangezien het verkoopmodel van de tablet erop gebaseerd is. Amazon biedt de Kindle Fire aan voor een lage prijs (199 dollar) en verdient dit vervolgens terug door aankopen die consumenten in deze online winkels doen. De Amazon Appstore is sinds eind september van dit jaar al toegankelijk voor Nederlandse gebruikers.

iSuppli heeft berekend dat Amazon in het laatste kwartaal van dit jaar een kleine 4 miljoen tablets zal verschepen, wat Amazon gelijk globaal op nummer twee in de tablet markt zet met een marktaandeel van bijna 14 procent. Apple staat met de iPad natuurlijk nog op een met bijna 66 procent en de nummer drie, Samsung, staat op een grote afstand van de nummers een en twee met een kleine 5 procent. Bij de Amerikaanse winkelketen BestBuy zou de Kindle Fire tablet zelfs al beter verkopen dan de iPad 2.

Het is de vraag hoe ver Amazon gaat wanneer de website in Nederland van start gaat. Online grootheden als Bol.com en Wehkamp hebben een groot deel van de markt in handen en laten zich niet zomaar wegzetten. Bol.com is ook met digitale boeken een directe concurrent die in Nederland reeds een naam gevestigd heeft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.