Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.0 op de Tomtec Ultimate10 Tablet van Bart Smit

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2011, 13:01 CategorieAndroid

Begin deze maand kwamen we al een tablet uit China tegen die voor 99 dollar Android 4.0 Ice Cream Sandwich bracht en ook in Nederland is nu een budget tablet met het nieuwe Android besturingssysteem opgedoken. Toch is het niet helemaal hetzelfde aangezien Tweakers op GoT het voor elkaar gekregen hebben om Android 4.0 werkend te krijgen op de Tomtec Ultimate10 Tablet van Bart Smit.

Het is dus geen officiële versie maar het schijnt allemaal naar behoren te werken. De tablet draait standaard op Android 2.3 Gingerbread maar omdat de fabrikant van de tablet een testversie van Android 4.0 voor een soortgelijke tablet had uitgebracht wist de tweaker Mastermind het om te zetten voor de Tomtec tablet. Als je het aandurft kun je zelf je Tomtec tablet voorzien aangezien Mastermind een handleiding gemaakt heeft. Om de tablet te updaten is een zip-bestand nodig en je moet een aantal stappen doorlopen die duidelijk omschreven staan in de handleiding.

Mensen die de update reeds uitgevoerd hebben melden dat het zonder problemen verlopen is. De tablet zou zelfs sneller en soepeler lopen met Android 4.0. Klein nadeel is dat het HDMI menu ontbreekt.

De Tomtec tablet is nog steeds bij Bart Smit te koop voor een prijs van 199,00 euro. Hiervoor krijg je een 9.7 inch IPS display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een 1.2GHz processor, 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een HDMI uitgang, een USB poort en twee camera’s.

 • Delen:

Reacties

 1. Naomi
  15 mei, 2012 om 16:16

  Is er meer bekend over de werking van dit apparaat? Ze verkopen ‘m inmiddels voor 125,- euro, maar ben benieuwd of je er bijvoorbeeld wordfeud op kunt spelen en of je echt zoveel meer hebt aan die GB als je een tablet van een bekender merk zou kunnen krijgen met 512 mb werk geheugen.

 2. anass
  25 augustus, 2012 om 16:23

  ik wil graag en oplader voor mijn tomtec

 3. zoe
  24 november, 2013 om 11:40

  Mijn tomtec heeft al android 4.0 maar wil hem update naar de nieuwe android versie hoe doe ik dat?? Heb de handleiding ook niet meer.

  Gr. Zoe

 4. j.m.bron
  02 juni, 2014 om 7:45

  Hoi ik heb anderhalf jaar geleden een tabelt gekocht by bart smits en nu woord mijn batarij steed heet en hij laat ook niet meer op wat kan ik er aan doen hoop op antwoord

  • Martijn Chel
   02 juni, 2014 om 8:48

   Het beste kun je de tablet laten nakijken door een bedrijf of de winkelier.

 5. kris
  09 september, 2015 om 18:04

  Er staat gaan google playstore op, hoe kan je er dan dingen opzetten zoals games enc?

 6. martin
  21 september, 2015 om 21:07

  wat kost het om de glasplaat te laten vervangen

 7. diana
  12 april, 2017 om 23:12

  ik ben mijn pincode van mijn tablet vergeten. Dus nu kan ik niks meer met mijn tablet doen.
  weet iemand hoe ik dit moet oplossen?

 8. Rob Soer
  17 augustus, 2017 om 20:29

  Hallo ik heb een tomtec atp 7483 excellent 8 tweedehands gekocht voor mijn kleinkinderen. Deze wil ik updaten van android 2 naar update 4. Waar kan ik die update vinden en instaleren?. Alvast mijn dank.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.