Android 4.0 op de Tomtec Ultimate10 Tablet van Bart Smit

20 december 2011 1 Minuut 9 Reacties
Tomtec-Ultimate10-Tablet

Begin deze maand kwamen we al een tablet uit China tegen die voor 99 dollar Android 4.0 Ice Cream Sandwich bracht en ook in Nederland is nu een budget tablet met het nieuwe Android besturingssysteem opgedoken. Toch is het niet helemaal hetzelfde aangezien Tweakers op GoT het voor elkaar gekregen hebben om Android 4.0 werkend te krijgen op de Tomtec Ultimate10 Tablet van Bart Smit.

Het is dus geen officiële versie maar het schijnt allemaal naar behoren te werken. De tablet draait standaard op Android 2.3 Gingerbread maar omdat de fabrikant van de tablet een testversie van Android 4.0 voor een soortgelijke tablet had uitgebracht wist de tweaker Mastermind het om te zetten voor de Tomtec tablet. Als je het aandurft kun je zelf je Tomtec tablet voorzien aangezien Mastermind een handleiding gemaakt heeft. Om de tablet te updaten is een zip-bestand nodig en je moet een aantal stappen doorlopen die duidelijk omschreven staan in de handleiding.

Mensen die de update reeds uitgevoerd hebben melden dat het zonder problemen verlopen is. De tablet zou zelfs sneller en soepeler lopen met Android 4.0. Klein nadeel is dat het HDMI menu ontbreekt.

De Tomtec tablet is nog steeds bij Bart Smit te koop voor een prijs van 199,00 euro. Hiervoor krijg je een 9.7 inch IPS display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een 1.2GHz processor, 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader, een HDMI uitgang, een USB poort en twee camera’s.

Reacties (9)