‘Android fabrikanten bang voor Google Nexus tablet’

28 december 2011 1 Minuut 1 Reacties
google_tablet

Google zou het zichzelf wel eens erg moeilijk kunnen gaan maken wanneer de waarschijnlijke Google Nexus tablet teveel winst pakt ten opzichte van de bestaande Android tablets. Google's topman Eric Schmidt kondigde eerder deze maand aan dat er binnen zes maanden een nieuwe referentie tablet gepresenteerd zal worden die de standaard voor de markt moet zetten. Hoe deze tablet vormgegeven zal worden is niet bekend, maar waarschijnlijk werkt Google samen met Motorola aan de ultieme Android Ice Cream Sandwich tablet.

Dat Google met een ‘eigen’ tablet komt is nog niet zo’n probleem, maar als deze tablet uitgerust gaat worden met een nieuwste technische hoogstandjes en de laatste softwareversies dan zou de invloed op de verkopen van andere Android 4.0 tablets wel eens groot kunnen zijn. Daarnaast is de kans groot dat Google ook met een aantrekkelijke prijs komt.

Volgens bronnen van Digitimes wordt de Nexus tablet uitgerust met Android 4.1, terwijl de eerste Android ICS tablets van merken als Acer, ASUS en Samsung Android 4.0 als besturingssysteem krijgen. De bronnen weten te melden dat fabrikanten zich om bovenstaande redenen zorgen maken om de komst van de Nexus tablet. Consumenten zouden natuurlijk willen gaan voor een tablet met de nieuwste software, betere specificaties en een aantrekkelijke prijs. Voor Google wordt het dus een nog belangrijkere taak om de hardware partners tevreden te houden.

Reacties (1)