Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos’ plannen voor 2012: dunnere tablets en tablets met keyboard

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2011, 13:08 CategorieHardware

Archos is een merk dat in de tablet markt steeds maar verder blijft groeien. Het Europese bedrijf heeft al een flink aantal tablets op de markt en daar moeten de komende jaren nog heel wat modellen bijkomen. Hoewel Archos begonnen is in het budget segment lanceert het merk steeds betere tablets die met de high-end modellen van de grotere merken kunnen concurreren. Voor 2012 heeft Archos zelfs nog meer ambitieuze plannen.

Henri Crohas, de oprichter en CEO van Archos, liet deze week in een interview met het Franse Radio BFM een en ander los over de projecten die het bedrijf in 2012 zal starten. Zo wil Archos de tablets steeds dunner gaan maken en zo snel mogelijk tot een profiel van maar 7mm komen, wat de tot op heden de dunste tablet ter wereld zou zijn. Daarnaast ziet Archos het succes van de ASUS Eee Pad Transformer als inspiratie aangezien er een tablet met docking keyboard op het programma staat. Het dunne profiel speelt ook hierbij een belangrijke rol aangezien voor Archos 11mm maximaal is voor tablet plus dock.

Verder wil Archos home automatiseringsfuncties naar alle nieuwe tablets gaan brengen. Maar, niet alleen tablets zijn belangrijk voor het bedrijf. Zo zijn er plannen voor een kleine robot voor thuisgebruik, welke tussen de 200 en 300 euro moet gaan kosten, en komt er waarschijnlijk een afstandsbediening met een innovatief ontwerp die Android eenvoudig naar de TV moet brengen. Kortom, Archos heeft grootse plannen en laat zien dat er in ieder geval geen tekort is aan innovativiteit.

Bron: Arctablet Via: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.