Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘ASUS Eee Pad MeMo wordt alleen in Azië gelanceerd’

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2011, 12:50 CategorieHardware

Begin december verschenen er nog geruchten dat de ASUS Eee Pad MeMo ergens in januari 2012 wereldwijd zou verschijnen. Vandaag bereiken ons echter berichten dat ASUS ervoor gekozen heeft haar eerste 7 inch tablet niet overzees uit te brengen. Volgens bronnen van Netbooknews wordt de Eee Pad MeMo alleen in Azië gelanceerd. De reden hiervoor is nogal opmerkelijk.

De Eee Pad MeMo is dit jaar al een paar keer opgedoken op beurzen en shows, in eerste instantie met 3D opname en weergave mogelijkheden. Deze feature heeft ASUS inmiddels geschrapt, waarschijnlijk om de prijs aantrekkelijk te houden. Daarbij is de LG Optimus Pad ook geen groot succes geworden. Maar, naast de 3D functies had de MeMo nog een unieke feature in de vorm van de MeMix accessoire. Dit meegeleverde Bluetooth apparaatje kan gebruikt worden voor telefoongesprekken, als afstandsbediening en als MP3 speler. Verder beschikt de tablet waarschijnlijk over een Qualcomm MSM8260 1,2 GHz processor en een stylus.

Toch gaan we dit alles waarschijnlijk niet in Europa tegenkomen. ASUS zou namelijk besloten hebben de Eee Pad MeMo alleen in Azië uit te brengen. De reden hiervoor is concurrent Samsung reeds de Galaxy Note gelanceerd heeft. Volgens ASUS maakt de Galaxy Note het nagenoeg onmogelijk voor het bedrijf om de Eee Pad MeMo buiten Azië uit te rollen. De fabrikant wil, volgens een insider, geen geld en resources verspillen aan ontwikkeling, marketing en distributie. Kortom, ASUS heeft behoorlijk wat respect voor het succes van de Galaxy Note en kiest een andere strategie om de concurrentie aan te gaan.

  • Delen:

Reacties

  1. Wladimir
    23 december, 2011 om 18:41

    Asus EEEpad MEMO niet naar europa??? Bijzonder jammer, ik zou dit apparaat direct hebben aangeschaft. De Galaxy Note vind ik te klein voor gebruik als (schets- en teken-)tablet. De MEMO zou juist het goede formaat hebben voor een meeneem-tablet met digitizer. In feite is daarmee de keuze van een handig touch- en pen/digitizer tablet erg beperkt. Alleen de HTC flyer (nu weliswaar met android Honeycomb) is nog over, en enkele windows tablets (HP slate 2, KUPA) en 2 grote, dus minder “mobiele” windowstablets, de ASUS EP 121 en de Samsung series 7, beide 12″.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.