ASUS Transformer Prime: Update Europese lanceringen

16 december 2011 1 Minuut 7 Reacties
ASUS-Eee-Pad-Transformer-Prime-front-Amethyst-Gray

Er verschijnen de laatste dagen steeds meer berichten over de daadwerkelijke lanceerdatum van de ASUS Eee Pad Transformer Prime, maar echt duidelijker wordt het er niet op. In Taiwan is de tablet inmiddels te koop en de VS zou vanaf deze week moeten volgen. De beschikbaarheid in Europa verschilt per land waardoor we voor Nederland lastig kunnen zeggen wanneer je exact naar de winkel kunt.

Eerder verschenen er berichten over vertragingen die in eerste instantie geen effect op de Europese lanceerdata zou hebben. Toch lijkt de lanceerdatum voor sommige landen naar achteren geschoven te zijn. Zo heeft ASUS Italië laten weten dat de Transformer Prime aldaar eind januari zal verschijnen. Voordeel is wel dat de tablet dan standaard met Android 4.0 Ice Cream Sandwich is uitgerust. In tegenstelling tot Italië wordt de tablet in Polen met Android 3.2 Honeycomb geleverd maar kun je wel vanaf 21 december naar de winkels. Ook in Roemenië kunnen ze binnenkort naar de winkel aangezien daar vandaag een officieel launch event gehouden wordt. Amazon Duitsland had de verwachte leverdatum in eerste instantie op december staan maar heeft deze datum nu weggehaald waardoor januari nu waarschijnlijker is. Als laatste komen er berichten uit de UK, welke meer richting de berichten van ASUS Benelux gaan. Men kan daar de Transformer Prime reeds pre-orderen en deze zal begin januari geleverd worden.

Kortom, het is nogal onduidelijk en het zou me niet verbazen als consumenten in sommige landen teleurgesteld worden. De communicatie van ASUS in deze is matig. Door de verschillende verhalen van verschillende afdelingen in verschillende landen wordt het voor consumenten alleen maar onoverzichtelijker. Eén officieel bericht vanuit ASUS met de (verwachte) lanceerdata voor alle landen zou een einde aan alle onrust brengen.

Voor Nederland houdt ASUS Benelux nog steeds vast aan een lancering ergens in januari. We hebben nog geen winkels gevonden waar de tablet als pre-order te bestellen is. Mocht je er een vinden, laat het in een reactie onderaan dit bericht weten.

Reacties (7)