Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Transformer Prime: Update Europese lanceringen

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2011, 11:12 CategorieHardware

Er verschijnen de laatste dagen steeds meer berichten over de daadwerkelijke lanceerdatum van de ASUS Eee Pad Transformer Prime, maar echt duidelijker wordt het er niet op. In Taiwan is de tablet inmiddels te koop en de VS zou vanaf deze week moeten volgen. De beschikbaarheid in Europa verschilt per land waardoor we voor Nederland lastig kunnen zeggen wanneer je exact naar de winkel kunt.

Eerder verschenen er berichten over vertragingen die in eerste instantie geen effect op de Europese lanceerdata zou hebben. Toch lijkt de lanceerdatum voor sommige landen naar achteren geschoven te zijn. Zo heeft ASUS Italië laten weten dat de Transformer Prime aldaar eind januari zal verschijnen. Voordeel is wel dat de tablet dan standaard met Android 4.0 Ice Cream Sandwich is uitgerust. In tegenstelling tot Italië wordt de tablet in Polen met Android 3.2 Honeycomb geleverd maar kun je wel vanaf 21 december naar de winkels. Ook in Roemenië kunnen ze binnenkort naar de winkel aangezien daar vandaag een officieel launch event gehouden wordt. Amazon Duitsland had de verwachte leverdatum in eerste instantie op december staan maar heeft deze datum nu weggehaald waardoor januari nu waarschijnlijker is. Als laatste komen er berichten uit de UK, welke meer richting de berichten van ASUS Benelux gaan. Men kan daar de Transformer Prime reeds pre-orderen en deze zal begin januari geleverd worden.

Kortom, het is nogal onduidelijk en het zou me niet verbazen als consumenten in sommige landen teleurgesteld worden. De communicatie van ASUS in deze is matig. Door de verschillende verhalen van verschillende afdelingen in verschillende landen wordt het voor consumenten alleen maar onoverzichtelijker. Eén officieel bericht vanuit ASUS met de (verwachte) lanceerdata voor alle landen zou een einde aan alle onrust brengen.

Voor Nederland houdt ASUS Benelux nog steeds vast aan een lancering ergens in januari. We hebben nog geen winkels gevonden waar de tablet als pre-order te bestellen is. Mocht je er een vinden, laat het in een reactie onderaan dit bericht weten.

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  16 december, 2011 om 15:51

  Sorry en met alle respect naar deze landen maar alle logica ontgaat mij waarom juist Polen en Roemenie als eerste over de Transformer Prime kunnen beschikken, terwijl de rest van Europa zeker nog 3 weken moet wachten. Althans, dat hopen we dan maar dat er 3 zijn.

  • Martijn
   16 december, 2011 om 15:59

   Ik snap je frustratie en logisch is het zeker niet, maar het blijft afwachten. Ik vertrouw nergens meer op :)

   • T.A Blet
    16 december, 2011 om 16:07

    Enigste lichtpuntje zou kunnen zijn dat die zooi waarschijnlijk per container in de Rotterdamse haven aankomt en vandaar in Europa wordt verspreid.
    We zitten dichtbij het vuur, hopelijk.
    Al heb ik wel begrepen nu dat Asus Benelux ook niet het snelste renpaard uit de stal is en dat is waarschijnlijk nog een understatement.

    Inderdaad, rustig blijven en wachten maar.

 2. Erik
  17 december, 2011 om 0:09

  Aaargh ik kan niet meer wachten:p
  zit al vanaf augustus er op te wachten.
  Mja het komt dichterbij:) hopelijk dat we inderdaad baat hebben bij het feit dat wij Rotterdam hebben:) laten we hopen dat het niet later wordt dan 6 januari

 3. T.A Blet
  17 december, 2011 om 13:03

  Volop pre-order mogelijkheden in de UK, 499 pond.
  Leverdatum rond 12 Januari.

  Mijn Roemeens is wat roestig geworden maar volgens mij gaat de update op de link nu ook uit van Januari.

  Het blijft voor mij nog steeds een raadsel waarom Asus ons Europeanen verplicht de dock te kopen bij de 32 Gb versie.

 4. Transformer
  19 december, 2011 om 18:54

  Vers vd Pers

  Asus Transformer Prime 7 januari in Nederland

  http://www.computeridee.nl/nieuws/asus-transformer-prime-6-januari-nederland

  • Martijn
   19 december, 2011 om 19:17

   Ik krijg het net ook te horen van ASUS! Mooi.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.