Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘ASUS Transformer Prime wereldwijd vertraagd door Wifi problemen’

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2011, 12:22 CategorieHardware

Het begint allemaal weer beetje bij beetje op de introductie van de Eee Pad Transformer te lijken. Vertragingen, voorraadproblemen, Wifi problemen.. De website Phandroid heeft van een lezer vernomen dat zijn pre-order van de Transformer Prime door de winkel NCIX geannuleerd is. Op zich is dat nog niet vreemd aangezien Amazon ook orders annuleerde, maar de reden waarom is veel opvallender.

Zo zou de order volgens NCIX geannuleerd zijn omdat ASUS aan de winkel heeft laten weten dat de Transformer Prime wereldwijd vertraagd is en waarschijnlijk niet voor de kerst beschikbaar zal zijn. ASUS geeft aan dat de ‘Wifi range’ momenteel niet aan de standaarden voldoet en heeft daarom alle leveringen van de Transformer Prime wereldwijd vertraagd. Op dit momentent zou er geen verwachte leverdatum zijn en ook is onduidelijk uit hoeveel exemplaren de eerste levering zal bestaan.

Unfortunately, we just received word that the ASUS Transformer Prime has been delayed worldwide and will most likely not be available before Christmas. ASUS feels the WiFi range does not currently meet their standards and has delayed all shipments worldwide. At the moment there is no ETA and no information on available quantities on the first batch.

In de VS zou men vanaf volgende week naar de winkel kunnen voor de nieuwe tablet maar dat lijkt nu dus vooruit geschoven te worden. In reacties onder het artikel van Phandroid laten ook andere bezoekers weten dat hun bestelling op vertraagd staat of dat ASUS telefonisch laat weten dat er inderdaad een vertraging is.

In Nederland zou de Transformer Prime begin januari verschijnen, maar ik ben bang dat dit ook weer invloed heeft op deze leverdata. Als dit waar blijkt te zijn dan zouden er weer een hoop ASUS Transformer Prime fans teleurgesteld worden. En ze wachten er al zo lang op….

Update 10/12 16.40: ASUS Nederland laat weten met het hoofdkantoor in Taiwan gesproken te hebben en te horen hebben gekregen dat de lancering van de Transformer Prime in Nederland op begin januari blijft staan.

Update 11/12 11/50: ASUS laat tegenover Slashgear weten dat de Transformer Prime niet vertraagd is.

Update 12/12 22.51: Engadget heeft via een bron vernomen dat ASUS de Transformer Prime toch vertraagd heeft door het bovengenoemde probleem. Het lijkt erop dat ASUS het eigenlijk niet wil vertellen om mensen warm te houden..

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  10 december, 2011 om 15:37

  Kan je misschien eens informatie opvragen bij Asus Benelux of dit consequenties heeft voor de release van 6 Januari in Nederland.

  Bij voorbaat dank.

  • Martijn
   10 december, 2011 om 15:41

   Mail staat uit, maar ze zijn er heel geheimzinnig over…

 2. T.A Blet
  10 december, 2011 om 15:41

  Wereldwijd in deze geldt niet voor Europa, daar de TP zowiezo niet voor de kerst leverbaar zou zijn. Alleen US (Canada) en Taiwan zouden over de TP kunnen beschikken.

  • Martijn
   10 december, 2011 om 15:43

   Ja, maar als ze daar al achter lopen op alle leveringen zou dit wel degelijk consequenties kunnen hebben voor leveringen in Europa. Het is een sneeuwbal effect ben ik bang, net als bij de eerste generatie.

  • Martijn
   10 december, 2011 om 16:41

   Update met reactie van ASUS toegevoegd.

   • T.A Blet
    10 december, 2011 om 17:10

    Gelukkig, als het maar niet betekent dat de voorraad voor Nederland en Europa nu eerst naar de VS wordt gestuurd en wij in Januari de opgelapte voorraad nu bestemd voor de VS krijgen.
    Als er al een wifi defect is geconstateerd, natuurlijk.

 3. MdR
  10 december, 2011 om 16:24

  ja, we wachten al zo lang! :(

 4. Tash
  10 december, 2011 om 22:42

  Tja, hoeveel waarde zit er in die uitspraak dat hij niet vertraagd in Nederland?

  Als ze nu al zouden zeggen dat er vertraging is dan wachten mensen niet op die lancering en gaan ze nu misschien wel voor een ander tablet onder de kesrtboom.

  Als je de mensen die zitten te wachten op deze tablet hun portemonnee dicht kan laten gedurende de feestdagen en daarna pas slecht nieuws brengt dan zijn ze alleen boos i.p.v. boos + ander tablet.

  Ik verwacht dat ze een vertraging bekend tussen kerst en nieuwjaar anders net erna.

  • T.A Blet
   11 december, 2011 om 12:12

   Dan is het geen Asus meer maar Aso’s.

   • Martijn
    11 december, 2011 om 19:26

    Like

 5. Dennis
  11 december, 2011 om 18:31

  Kom geregeld eens kijken op deze leuke site en ook eens reageren. Ben in voor een tablet, zou er graag nu al mee aan de slag willen, alleen is het zo een ongunstige periode voor een aankoop.

  Er is uiteraard de Transformer Prime, maar de iPad 3 zal ook niet te versmaden worden en zal, in tegenstelling tot de iPad 1 naar versie 2 toch blijkbaar met een wat stevigere upgrade uit de bus komen. Alleen het scherm met een (verwachte) 4 x hogere resolutie en uiteraard krachtigere aansturing met (wellicht A6-CPU), wederom te verwachten deftige upgrade van de camera’s, … maakt dat de iPad 2 zijn beste tijd gehad heeft.

  Het kriebelt weliswaar om intussentijd een iPad 2 aan te schaffen, maar welk model komt dan pakweg binnen een 5-tal maanden (bij de vermoedelijke release van de iPad 3) de meest gunstige verkoopswaarde te bieden ? Het 32 of 64 GB-model ? Vanzelfsprekend komt er ook bij dat ik dan lang niet de enige zou zijn die plots de iPad 2 de deur uit wil.

  Ook Samsung komt eraan met een 11,6″ tablet met een zeer hoge resolutie.

  Neen, als je nu geen tablet hebt en er eentje wil aanschaffen is het, indien je een beetje tegen de toekomst gewapend wil zijn, een lastige periode. Er verschijnt natuurlijk steeds wat nieuws, maar de veranderingen die achter het hoekje wachten zijn dan weer erg aantrekkelijk. En geen van die toppers in de pijplijn is heden verkrijgbaar.

  Anderzijds zou ik, zoals gezegd, nu wel aan de slag willen met een tablet (bijvoorbeeld iPad 2), maar dan weet ik zeker dat ik nadien wens te upgraden naar bijvoorbeeld een iPad 3 – omwille van bovenstaande, niet mis te verstane verwachtingen. Het staat zo goed als vast dat Apple bij een volgende release toch weer wat voorsprong wil incalculeren, want de concurrentie zit nu echt niet stil. Nu of wachten … wat is wijsheid hier hé ? :)

  • MdR
   11 december, 2011 om 18:49

   ik kan je vertellen, ik wilde al een ‘tablet’ voordat apple de ipad bekent maakte (daarvoor was ik opzoek naar een plat ding met touchscreen. Álá, zolang wacht ik al; telkens wikke en wegen. Ik wilde de ipad, de xoom, de iconea, die van samsung, de adam van notion ink, de ipad 2, de 1e transformer… Ondertussen is er al heel wat tijd verstreken en ik heb er nog geen één. De Transformer prime wordt hem. Kan blijven wachten, ben het nu wel beu (aluwel, met dit nieuws…)

  • Martijn
   11 december, 2011 om 19:26

   Dit blijf je houden ben ik bang :) straks zijn al deze tablets er en worden er gelijk al beloften gedaan voor apparaten die nog veel meer kunnen.. Ik zou zeggen, die knoop doorhakken en over een jaartje of twee de volgende.

 6. Erik
  12 december, 2011 om 0:21

  Was dus allemaal gewoon geruchten en niet waarheidsgetrouw.
  Ik ga ook de knoop doorhakken met deze tablet, zat eerst te twijfelen om op windows 8 te wachten, omdat dat misschien de meest praktische is. Maar ben toch ook wel heel erg enthousias over Android en hoop eigenlijk dat dit het tablet besturingsysteem van de toekomst wordt. Dus gokje wagen en op de prime mikken:) hopen dat er dan vervolgens nog 3 jaar lang leuke programmatjes voor geschreven blijven worden en het niet uitdoofd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.