Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS zal geen Eee Pad Transformer Prime 3G uitbrengen

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2011, 16:12 CategorieHardware

Hoewel ASUS in eerste instantie nog aangaf dat de Eee Pad Transformer Prime voorlopig geen 3G variant zal krijgen heeft ASUS Duitsland inmiddels laten weten dat het uitgesloten is. Er zullen dus alleen Wifi-only modellen gelanceerd worden. Reden hiervoor zou de beperkte wereldwijde ondersteuning voor 3G/UMTS zijn en de hoge kosten die het zou meebrengen voor de consument.

Volgens ASUS Duitsland is de vraag naar tablets met 3G module op dit moment minimaal, afgezien van een grote vraag in Duitsland zelf. Toch heeft de fabrikant besloten geen 3G modellen uit te brengen omdat ‘in veel landen UMTS netwerken niet zo vanzelfsprekend zijn’. Dat laatste is wat vreemd aangezien Azië, Europa en de VS toch aardig volledig voorzien zijn van het UMTS/3G netwerk. Daarbij laat de fabrikant weten dat een Transformer Prime met 3G voor de consument te duur zal worden, ook in combinatie met een mobiel internet abonnement.

Kortom, we moeten het deze keer zonder 3G netwerk doen. We zijn wel benieuwd; wie had er liever een Eee Pad Transformer Prime met 3G gehad en is dus teleurgesteld?

Mocht de Transformer Prime nog tot de mogelijkheden behoren voor je dan is het wellicht interessant de eerste reviews, welke vandaag gepubliceerd zijn, eens door te nemen. In dit artikel vind je de meest recente review video’s en de belangrijkste conclusies van internationale reviews. Een overzicht van alle specificaties en de meest recente artikelen vind je op de productpagina.

 • Delen:

Reacties

 1. MvM
  05 december, 2011 om 13:45

  Zou waarschijnlijk ZEKER wel een 3G tablet willen hebben.
  De bedoeling zou zijn om met de tables een groot deel van mijn laptop taken over te nemen, maar dan wil ik wel overal connectie kunnen hebben. Onderweg in de auto is WiFi absoluut niet vanzelfsprekend in de Benelux dus dan is een 3G eigenlijk wel nodig.

 2. Katya
  14 december, 2011 om 23:36

  Ik had absoluut meer betaald voor 3G .. Ik ben echt diep teleur gesteld :(

  Nu een oude transformer kopen voor 3G? Ik weet het niet, misschien maar helemaal geen EEE Pad meer kopen maar opzoek naar iets anders

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.