Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Binnen een jaar tablet displays met structuur

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2011, 15:03 CategorieHardware

Naast Full HD displays en displays met een betere leesbaarheid in zonlicht is er nog een techniek die veelbelovend is. Zogenaamde ‘tactile displays’ zijn een ontwikkeling die de bediening van het display meer mogelijkheden moeten geven door het imiteren van verschillende structuurpatronen op het scherm. Zo kan een bepaald gebied van het display een korrelig patroon meegegeven worden om zand te imiteren.

Een bedrijf met de naam Senseg heeft de techniek inmiddels onder de knie en verwacht binnen een jaar tactiele displays in massaproductie te zetten. Toepassingen waar de techniek voor gebruikt kan worden zijn bijvoorbeeld games, waarin verschillende ondergronden middels de vingers gevoeld kunnen worden, of navigatiesystemen die op gevoel bediend kunnen worden zonder je ogen van de weg te halen. Onderstaande video van CNET toont de mogelijkheden van een tactile display, wat overigens nog wel een prototype is.

Zoals hierboven uitgelegd werkt het display middels elektrostatische velden en dus geen bewegende objecten of extra onderdelen. Het is realtief eenvoudig voor ontwikkelaars van games en andere toepassingen om de functie door te voeren middels een softwarepakket van het bedrijf. Er zijn nog geen hardware partners bekendgemaakt die deze techniek gaan verwerken in hun tablets maar CES 2012 lijkt een uitgelezen mogelijkheid voor presentatie van deze producten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.