Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

CES 2012: Wat kunnen we verwachten?

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2011, 13:09 CategorieAndroid

Wat gaat de tijd toch snel.. Het einde van het jaar is weer aangebroken, wat betekent dat we ons weer voor kunnen gaan bereiden op de grootste consumentenelektronica beurs ter wereld. De CES 2012 staat gepland van 9 tot 13 januari in Las Vegas en moet dé producten en technieken tonen die we in de nabije of verre toekomst kunnen gaan verwachten. Maar, wat verwachten wij eigenlijk van de CES 2012 op het gebied van tablets?

Het zijn nog allemaal voorspelling, sommigen gebaseerd op berichtgeving tot nu toe, maar de CES 2012 moet absoluut interessant worden. Normaal gesproken gebruiken fabrikanten van smartphones en tablets het Mobile World Congress dat in februari plaatsvindt als platform voor hun nieuwste producten, maar aangezien de concurrentie steeds heviger wordt zal volgend jaar de CES ook gebruik worden door sommige fabrikanten om net wat meer publiciteit te pakken.

ASUS

ASUS zal hoogstwaarschijnlijk van zich laten horen middels de Eee Pad Transformer Prime tablet en de ASUS Padfone. De eerstgenoemde is al gelanceerd maar zal allicht nog verschijnen voor demonstraties. De Padfone moet nog officieel gelanceerd worden en er is ook nog niet heel veel over bekend. Daarnaast zou ASUS wel eens een derde 7 inch tablet kunnen presenteren in de vorm van de Eee Pad MeMo.

Acer

Ook Acer heeft wat nieuwe tablets op stapel staan waar we nog niet veel van weten. Zo hebben we informatie voorbij zien komen van een Iconia Tab A510 en een Iconia Tab A700. Beide modellen zouden worden uitgerust met een quad-core processor en de laatstgenoemde zou zelfs een Full HD display hebben. Daarbij heeft Acer onlangs de Iconia Tab A200 tablet officieel gelanceerd dus deze krijgen we waarschijnlijk ook te zien.

Samsung

Samsung heeft de laatste tijd al heel wat nieuwe tablets gelanceerd maar het bedrijf zal absoluut niet stilzitten. Of er tijdens de CES 2012 ook daadwerkelijk iets nieuws verschijnt is onduidelijk. Wellicht toont Samsung de eerste prototypen van een 11.6 inch tablet met een Retina resolutie display? Samsung kennende zullen er absoluut nieuwe technieken getoond worden die in ontwikkeling zijn. Denk bijvoorbeeld aan transparante tablets.

LG

LG heeft alleen haar Optimus Pad tablet nog op de markt gebracht, zonder veel succes. Het wort dus tijd voor een opvolger maar ook hierover is nog niet veel bekend. Wel zijn er de afgelopen weken verschillende foto’s van een mogelijke opvolger gespot. Naar verwachting zal LG de 3D opname en weergave functies niet meer gebruiken in de nieuwe generatie tablets.

Windows 8

Het zal ons niet verbazen als er ook Windows 8 tablets, in prototype vorm weliswaar, getoond worden. Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft is nog verre van af maar dat neemt niet weg dat fabrikanten al druk bezig zijn met de ontwikkeling van hardware. Verschillende chipfabrikanten werken samen met hardware fabrikanten om Windows 8 perfect op tablets te laten draaien. Naar verwachting zal er dus heel wat gedemonstreerd worden.

Processors

We hebben het al een paar keer eerder aangegeven maar de concurrentie op het gebied van processors voor tablets zal in 2012 flink toenemen. Tijdens de CES 2012 verwachten we dan ook een prominente rol van chipfabrikanten, welke samen met hardware fabrikanten flink inzetten op de promotie van hun nieuwste tablets.

Display technieken

Full HD displays, AMOLED displays, displays met structuur en displays voor leesbaarheid in zonlicht. Dit zijn allemaal technieken die om de hoek staan of al gedeeltelijk geïntroduceerd zijn. Eerder deze maand zagen we al een demonstratie van structuur op tablet displays en naar verwachting zal deze techniek ook tijdens de CES gedemonstreerd worden, wellicht samen met een hardware partner.

Wat brengt 2012 nog meer?

Voor meer informatie over wat 2012 op het gebied van tablets zal gaan brengen kun je onderstaande artikelen lezen.

2012 in tablets: Wat kunnen we verwachten?
Nu een tablet kopen of wachten tot volgend jaar?
Kun je nu al niet kiezen? Deze nieuwe tablets kun je verwachten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.