Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Concept: Nokia Tab met Windows 8 en Microsoft’s Kinect camera

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2011, 12:03 CategorieHardware

Of Nokia volgend jaar in de markt voor tablets zal stappen blijft een groot vraagteken. Berichten vanuit het bedrijf spreken elkaar tegen en duidelijke aanwijzingen voor de komst van een tablet zijn er nog niet. Om deze reden moeten we zelf maar beroep doen op creativiteit om te bedenken wat Nokia in gedachten zou kunnen hebben. Wellicht een grote Windows 8 ARM tablet met Microsoft’s Kinect?

Van Nokia zelf hoeven we voorlopig geen uitsluitsel te verwachten. Zo verklaarde CEO Stephen Elop deze week nog dat het bedrijf rustig kijkt naar de kansen die de markt te bieden heeft en dat er voorlopig nog geen concrete plannen voor tablets zijn. Een Franse General Manager van Nokia liet eerder weten dat Nokia een Windows 8 tablet gepland heeft staan voor half 2012. Kortom, daar hebben we nog weinig aan.

Designer Cameron McKinnon heeft zijn eigen idee van de Nokia Tab uitgewerkt tot een mooi concept. Dit zou de eerste Nokia tablet met Windows 8 moeten worden, draaiend op een ARM processor. Verder is het concept gebaseerd op de Nokia N9 smartphone en zien we ook gelijkenissen met de Sony Tablet S. Opvallend is dat het scherm een diagonaal heeft van maar liefst 14,3 inch en dat de camera beschikt over 12 megapixels en een Carl Zeiss Lens met Xenon flitser. In de camera aan de voorzijde zit Microsoft’s Kinect techniek voor bediening middels gebaren verwerkt. De tablet is zo’n 12mm dik, heeft een opslagruimte van 64GB of 128GB, Wifi, microUSB 2.0 poorten, USB 3.0 poorten, een SD card reader en een 4G module met SIM-kaart slot.

Het is natuurlijk een concept, gebaseerd op recente ontwikkelingen en de creativiteit van de persoon zelf, maar zou een tablet als  deze Nokia een nieuwe kans kunnen geven in de tablet markt? Nokia gaf eerder aan echt iets unieks en innovatiefs op de markt te willen zetten en wellicht dat dit voldoende van de standaarden afwijkt om een kans te maken.

Bron: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.