Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste Android 4.0 Ice Cream Sandwich tablet te koop voor 99 dollar

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2011, 16:46 CategorieAndroid

Je kunt sommige tablets al voorzien van een custom ROM met Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar als je dit niet aandurft is er sinds vandaag een andere oplossing; de NOVO7 uit Honk-Kong. Deze tablet heeft een 7 inch display en draait op Android 4.0. Daar komt bij dat de tablet maar 99 dollar kost. Volgens de fabrikant is het de ‘eerste Ice Cream Sandwich’ tablet ter wereld.

De tablet kan via de website van de fabrikant besteld worden voor 99 dollar maar er komt dan wel 60 dollar aan verzendkosten bij. Qua specificaties is het een duidelijke budget variant, al krijg je wel een capacitief touchscreen. Verder beschikt de NOVO7 over een 1GHz processor, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een camera voor videogesprekken aan de voorzijde,  een batterijduur van 6 tot 8 uur, Wifi, Full HD weergave, en 4GB aan intern opslaggeheugen. De game Spider-man is vooraf geïnstalleerd en de Google applicaties als de Android Market en GMail ontbreken. Qua aansluitingen krijg je een USB 2.0 poort, een HDMI 1.3 poort en een microSD card reader. Ook wordt er gesproken over ondersteuning voor een externe 3G verbinding.

Mocht je interesse hebben; deze tablet moet uit het Verre Oosten komen dus er is geen garantie wanneer de postbode aan de deur verschijnt. Daarbij blijft het een Chinese budget tablet waardoor de hardware niet van de hoogste kwaliteit zal zijn. Ook geeft de fabrikant aan dat de tablet binnenkort in meerdere landen beschikbaar zal zijn.

Wellicht ben je beter af gewoon even de wachten op een update voor je huidige tablet of op de lancering van nieuwe Android 4.0 tablets in Nederland, zoals de Acer Iconia Tab A200.

Bron: Slashgear

 • Delen:

Reacties

 1. Miss Infomatian
  05 december, 2011 om 20:32

  Interessant! erg interessant!
  voor dat bedrag een hele tablet met android4, voor dat geld koop je nog niet eens een ipod.

 2. robin
  07 december, 2011 om 10:48

  Jammer dat hij nu al uitverkocht is :P

  Anders was het een hele mooie tablet geweest

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.