‘Galaxy Tab krijgt Value pack in plaats van Android Ice Cream Sandwich’

29 december 2011 1 Minuut 4 Reacties
Samsung-Galaxy-tablet

Het wordt er niet veel duidelijker op voor bezitters van een Galaxy Tab of Galaxy S want vandaag is er een nieuw bericht opgedoken over de Android 4.0 update problemen van beide apparaten. Eerder deze maand gaf Samsung aan geen Ice Cream Sandwich update uit te voeren omdat de apparaten het simpelweg niet aan zouden kunnen maar deze week kwam de fabrikant op deze beslissing terug en gaf aan te onderzoeken of er mogelijkheden waren de update toch door te voeren. Dit lijkt inmiddels ook weer van de baan.

Het normaal gesproken goed geïnformeerde Sammyhub geeft aan dat Samsung nu een zogenaamde ‘Value pack’ uit wil brengen voor beide apparaten. Deze software update moet verschillende verbeteringen en updates brengen die de software richting de mogelijkheden van Ice Cream Sandwich moeten trekken. Denk bijvoorbeeld aan verbeterde browsing mogelijkheden, multitasking verbeteringen en nieuwe widgets. De Android 4.0 update zou hiermee komen te vervallen en Android 2.3 zou het gebruikte besturingssysteem blijven. Samsung heeft dit overigens nog niet bevestigd.

Als het waar blijkt te zijn: Zouden wat verbeteringen en nieuwe widgets voor jou een mooi compromis zijn of is alleen het echte Android 4.0 besturingssysteem goed genoeg? Het zou voor Samsung zelf een goede oplossing zijn aangezien ze geen afstand wilde doen van de TouchWiz interface over Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De combinatie van deze pakketten zou ervoor zorgen dat het ROM en RAM geheugen van de Galaxy Tab en Galaxy S het niet meer zouden trekken.

Reacties (4)