Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Galaxy Tab krijgt Value pack in plaats van Android Ice Cream Sandwich’

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2011, 0:34 CategorieAndroid

Het wordt er niet veel duidelijker op voor bezitters van een Galaxy Tab of Galaxy S want vandaag is er een nieuw bericht opgedoken over de Android 4.0 update problemen van beide apparaten. Eerder deze maand gaf Samsung aan geen Ice Cream Sandwich update uit te voeren omdat de apparaten het simpelweg niet aan zouden kunnen maar deze week kwam de fabrikant op deze beslissing terug en gaf aan te onderzoeken of er mogelijkheden waren de update toch door te voeren. Dit lijkt inmiddels ook weer van de baan.

Het normaal gesproken goed geïnformeerde Sammyhub geeft aan dat Samsung nu een zogenaamde ‘Value pack’ uit wil brengen voor beide apparaten. Deze software update moet verschillende verbeteringen en updates brengen die de software richting de mogelijkheden van Ice Cream Sandwich moeten trekken. Denk bijvoorbeeld aan verbeterde browsing mogelijkheden, multitasking verbeteringen en nieuwe widgets. De Android 4.0 update zou hiermee komen te vervallen en Android 2.3 zou het gebruikte besturingssysteem blijven. Samsung heeft dit overigens nog niet bevestigd.

Als het waar blijkt te zijn: Zouden wat verbeteringen en nieuwe widgets voor jou een mooi compromis zijn of is alleen het echte Android 4.0 besturingssysteem goed genoeg? Het zou voor Samsung zelf een goede oplossing zijn aangezien ze geen afstand wilde doen van de TouchWiz interface over Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De combinatie van deze pakketten zou ervoor zorgen dat het ROM en RAM geheugen van de Galaxy Tab en Galaxy S het niet meer zouden trekken.

 • Delen:

Reacties

 1. Piet
  29 december, 2011 om 0:40

  Heel simpel.
  Geef een update naar 4.0 ter beschikking met de waarschuwing dat de software misschien iets te zwaar is voor de hardware en laat de gebruiker beslissen of hij de update op zijn apparaat wilt installeren.

 2. Miss Information
  29 december, 2011 om 6:57

  een value pack, wat de …. is dat nou weer.
  Dat is toch helemaal niet te vergelijken met ICS,
  Die overigens prima draaid op de SGS zonder de samsung bloatware.

 3. Joop
  29 december, 2011 om 8:15

  Waarom, deze heissa? Geef de consument de mogelijkheden te kiezen en daarmee is het goed. De Tab 10.1 werkt prima en ik kan er alles mee. Waarom dan veranderen naar een OS die misschien niet goed draait en vervolgens de Tab naar de ondergrond helpt.

  • Ed Rendum
   29 december, 2011 om 9:55

   Het gaat hier om de 7″ Tab hè, niet de 10.1 (die al op Honeycomb draait en ICS zou moeten krijgen). Het zou wel extreem stom zijn om de 10.1 een downgrade te geven en dat een value pack te noemen :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.