Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt Android 4.0.3 en Adobe komt met Flash ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2011, 18:18 CategorieAndroid

Google heeft vorige week de nieuwste versie van Android Ice Cream Sandwich, versie 4.0.3 vrijgegeven. Deze versie wordt de standaard voor nieuwe Ice Cream Sandwich telefoons en tablets. Android 4.0.3 biedt verschillende bugfixes, optimalisaties, en nieuwe mogelijkheden binnen applicaties. Zo wordt het voor ontwikkelaars mogelijk statusupdates toevoegen aan de People applicatie.

Verder zijn ook nieuwigheden te vinden in onder meer de camera functie (videostabilisatie) en in de kalenderprovider, en heeft Google verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot onder meer Bluetooth, spellingscontrole, graphics en databases. Deze versie is vanaf heden beschikbaar en wordt de standaard versie voor Android Ice Cream Sandwich smartphones en tablets.

Flash voor Android 4.0

Nadat Adobe eind vorige maand liet weten dat Android 4.0 de laatste Android versie zal zijn met Flash ondersteuning is de Flash Player hiervoor inmiddels in de Android Market opgedoken. Tot op heden was het voor de vroege kopers van een Android 4.0 smartphone of tablet niet mogelijk Flash elementen te bekijken maar middels de nieuwe Flash Player wordt deze ondersteuning weer toegevoegd. Adobe heeft aangegeven dat dit de laatste grote update voor Android zal zijn. Wel worden er de komende maanden nog beveiligingsupdates doorgevoerd en updates om de Flash Player stabiel te houden. Een nieuwe versie van het besturingssysteem zal niet meer ondersteund worden door Flash. Uiteindelijk zal HTML5 de boventoon gaan voeren in besturingssystemen, in browsers, in applicaties en op websites.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.