Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google komt mogelijk binnen 6 maanden met eigen Nexus tablet

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2011, 17:32 CategorieAndroid

Google’s chairman Eric Schmidt heeft vandaag in de Italiaanse krant Corriere della Sea laten weten dat er in de komende zes maanden een tablet van de hoogste kwaliteit gelanceerd zal worden. Details kon Schmidt niet geven, maar waarschijnlijk gaat het hier om een Nexus tablet onder de Google branding. Een tablet die de maatstaaf moet worden voor wat Android in combinatie met hardware kan doen.

De exacte woorden van Schmidt waren; “In the next six months we plan to market a tablet of the highest quality.” Het is dus niet zeker dat het ook om een product van Google zelf gaat. Google heeft namelijk eerder uitgebreid aandacht besteed aan onder meer Nexus smartphones en de Motorola Xoom tablet. Het kan dus ook een model worden dat een andere fabrikant produceert. Het is duidelijk dat Google één referentietoestel voor zowel smartphones als tablets wil dat laat zien waartoe Google’s Android 4.0 Ice Cream Sandwich (of tegen die tijd Android Jelly Bean?) echt in staat is. Deze tablet zou volgens Google de echte concurrentie met de iPad aan moeten gaan. Ook gaf Schmidt aan dat Google haar spraakherkenningssysteem zal verbeteren om eenzelfde of betere kwaliteit als Apple’s Siri te kunnen bieden.

Google wil met een Nexus tablet nieuwe grenzen stellen voor wat er mogelijk is met tablets. Met de Nexus smartphone serie kwam het bedrijf ook elke keer met een nieuwe feature, zoals een snellere processor, NFC ondersteuning en de eerste smartphone met Android 4.0 (Galaxy Nexus). Wellicht dat de bijna beklonken samenwerking met Motorola een teken is voor een tablet gemaakt door Motorola maar ingericht door Google.

Bron: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.