Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Grid10 fabrikant Fusion Garage verdwijnt van de radar

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2011, 12:33 CategorieHardware

Half augustus maakte de fabrikant van de mislukte JooJoo tablet, Fusion Garage, een veelbelovende doorstart met de Grid10 tablet en Grid4 smartphone. Het bedrijf zette een indrukwekkende promotiecampagne neer en ontwikkelde haar eigen Grid besturingssysteem. Toch lijkt er alweer snel een einde te komen aan het hele Grid verhaal aangezien de website van de fabrikant offline is en er geen communicatie meer plaatsvindt.

De Grid10 moest samen met het Grid besturingssysteem daadwerkelijk iets nieuws op de markt zetten. Ook zouden bezitters van de eerder gelanceerde JooJoo tablet (ook wel bekend als de Crunchtab) hun tablet mogen omruilen voor een Grid10 model. Het besturingssysteem zag er zeker aardig uit, maar de eerste reviews vielen flink tegen. Het lijkt er wederom op dat het bedrijf teveel hooi op haar vork genomen heeft. Consumenten die de Grid10 tablet besteld hebben laten via diverse media weten nog steeds op hun tablet te wachten, welke meer dan twee maanden geleden geleverd had moeten worden.

De website geeft momenteel een melding met “Database connection error” en daarbij laat het Amerikaanse PR bureau van Fusion Garage weten per direct te stoppen met de activiteiten voor het bedrijf. Ook het PR bureau zou namelijk al tijden geen contact meer gehad hebben met de fabrikant. Diegenen die de Grid10 of Grid4 besteld hebben wachten nu op het product of het geld terug, waarvan waarschijnlijk de laatste optie het beste is. Het lijkt me sterk dat het bedrijf nog een derde doorstart maakt, en als dat al gebeurt zal alleen de schlemiel nog een product van het merk kopen.

Update 22/12 20.45: Tegenover Engadget heeft de CEO van Fusion Garage inmiddels gereageerd op alle problemen. Het bedrijf zit in geldnoot en daarom rommelt het aan alle kanten. De website had een DNS probleem en er had inderdaad al lange tijd geen communicatie meer plaatsgevonden met het PR bureau. Fusion Garage is nu druk bezig met het vinden van nieuwe investeerders. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor consumenten die al betaald hebben voor de Grid10 tablet. Het bedrijf zelf hoopt nog steeds dat alles goed komt.

Bron: TheVerge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.