Groot aantal budget tablets maakt opwachting tijdens CES 2012

22 december 2011 1 Minuut 2 Reacties
TAB-1011-Lenco

Als we Chinese chipfabrikant Rockchip mogen geloven wordt 2012 het jaar van de budget tablets. Het bedrijf zegt namelijk tijdens de CES 2012 meer dan 35 nieuwe tablets te zullen presenteren die gebruikmaken van de Rockchip processor. Dit zou een van de voortekenen kunnen zijn dat 2012 het jaar wordt dat de budget tablets in grote aantallen de markt zullen proberen te veroveren.

Een groot voordeel dat de budget tablets in 2012 hebben is dat ze zonder problemen gebruik kunnen maken van het nieuwste Android besturingssysteem. De broncode Android Honeycomb is namelijk nooit openbaar gemaakt waardoor veel budget tablets bleven steken op Android 2.x. Rockchip toonde in november al de eerste tablets die draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Voor Android 4.0 heeft Rockchip de RK2918 ARM processor van 1.2GHz ontwikkeld.

Veel budget tablets die gebruikmaken van de Rockchip processors zijn zogenaamde White Label producten. Dit zijn producten die, meestal, door Chinese fabrikanten zo goedkoop mogelijk geproduceerd worden en onder verschillende namen en merken verkocht worden. Maar, ook een fabrikanten als Archos en Lenco maken voor hun goedkoopste modellen gebruik van een Rockchip processor.

Natuurlijk is Rockchip niet alleen tijdens de CES 2012. Vele fabrikanten zullen begin januari in Las Vegas aanwezig zijn om hun nieuwste producten aan het publiek te tonen. Benieuwd wat de CES 2012 qua tablets voor ons in petto heeft? Lees dan dit artikel.

Bron: Liliputing

Reacties (2)