Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hasbro klaagt ASUS aan om Transformer Prime naam

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2011, 11:00 CategorieHardware

Het zat er natuurlijk wel een beetje aan te komen: De ASUS Eee Pad Transformer werd door sommigen al gekoppeld aan de Transformer actiefiguren van Hasbro, maar toen ASUS de Eee Pad Transformer Prime lanceerde was het het onderscheid qua naam ver te zoeken. Hasbro heeft er genoeg van en heeft ASUS bij de federale rechtbank aangeklaagd voor het gebruik van de naam Transformer Prime.

De speelgoedfabrikant en eigenaar van de Transformer franchise is bang dat de naam verward wordt met de naam van haar populaire product. Daarnaast is het natuurlijk wel zo dat de meest populaire Transformer (actiefiguur) ook daadwerkelijk Optimus Prime heeft. Dat had ASUS, een een tijd waarin iedereen iedereen aanklaagt, dus wel een beetje aan kunnen zien komen. Toch is het product natuurlijk niet te vergelijken, al is Hasbro bang dat kopers denken dat het een gelicenseerd product van Hasbro is. De speelgoedfabrikant heeft aangegeven haar merken agressief te beschermen en dat de aanklacht tegen ASUS de eerste stap is.

ASUS heeft momenteel 21 dagen om op de aanklacht te reageren. Wordt dus vervolgd..

Overigens is de Eee Pad Transformer Prime tablet inmiddels bij diverse Nederlandse online winkels gesignaleerd en kan deze voor een prijs vanaf 599 euro besteld worden.

Bron: TheVerge

  • Delen:

Reacties

  1. Sam
    22 december, 2011 om 11:30

    Terecht

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.