Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel Medfield Developer Android tablet gespot

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2011, 11:39 CategorieAndroid

We weten dat Intel maar al te graag weer een grote speler in de tabletmarkt wil worden en dat wil de chipfabrikant doen door onder meer Android tablets te gaan ondersteunen. Om de nieuwe Medfield Intel chip, welke speciaal ontwikkeld is voor tablets, te optimaliseren voor Android (en andersom) heeft Intel verschillende zogenaamde Developer tablets beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars van software. Een van de Intel tablet exemplaren is nu in het wil gespot, samen met een aantal interessante benchmark resultaten.

Volgens een anonieme bron van Android Community beschikt de 10.1 inch tablet over (vanzelfsprekend) een Intel Medfield Atom processor en Android 3.x Honeycomb. De bron geeft aan dat de bouwkwaliteit van het apparaat zeer goed is. De tablet ligt goed in de hand en voelt zeker niet goedkoop aan. Op de tablet bevindt zich nog een microSD card reader, een microUSB poort en een miniHDMI aansluiting. Het design ziet er in ieder geval niet onaardig uit, met afgeronde hoeken, een slank profiel en weer eens wat anders op de achterzijde.

Medfield Benchmark resultaten

Ook zijn deze week de eerste benchmark resultaten van de Medfield processor opgedoken welke veel goeds beloven voor toekomstige Intel Android tablets. In de benchmark test Caffeinemark 3 scoort de Medfield processor (draaiend op 1.6GHz) 10.500 punten. Ter vergelijking, de Samsung Exynos processor en Nvidia’s Tegra 2 processor scoren beiden 8.500 punten. De Qualcomm Snapdragon processor doet het nog slechter met 8.000 punten. De Tegra 3 quad-core processor is nog niet gebenchmarked in de Caffeinemark 3 test.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.