Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Mini verschijnt in de tweede helft van 2012’

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2011, 10:32 CategorieApple

Dat Apple volgend jaar met een nieuwe iPad komt is eigenlijk wel een feit maar hoe de nieuwe tablet vormgegeven gaat worden blijft gissen. Eerder deze maand doken er geruchten op over een lancering van de iPad 3 in februari of maart en vandaag weet Digitimes te melden dat er ook een iPad Mini in 2012 zal verschijnen. Volgens bronnen bij toeleveranciers van Apple zou dit in de tweede helft van 2012 gebeuren.

Dit is niet de eerste keer dat we de iPad Mini voorbij zien komen. Zo verschenen er eerder verhalen over het feit dat Apple al bezig was met de selectie van displays voor de kleinere tablet. Volgens Digitimes overweegt Apple momenteel serieus om een iPad Mini aan het assortiment toe te voegen. De belangrijkste reden hiervoor zou de populariteit van de Kindle Fire tablet zijn, plus het feit dat smartphones steeds groter worden. Het display van de iPad Mini zou een formaat hebben van 7.85 inch. Steve Jobs is altijd tegen een kleinere iPad geweest – zie onderstaande quote van Jobs – dus het zal interessant zijn om te zien of Apple ondanks dat ervoor kiest om dit marktsegment te betreden.

Apple has done extensive user testing and we really understand this stuff…There are clear limits on how close you can place things on a touch screen, which is why we think 10 inch is the minimum screen size to create great tablet apps. One naturally thinks that a 7-inch screen would offer 70 percent of the benefits of a 10-inch screen…this is far from the truth. Seven-inch screens are 45 percent as large as an iPad. This size isn’t sufficient for making great tablet apps.

Steeds meer fabrikanten proberen andere schermformaten uit en het 7 inch segment is de laatste maanden hard gegroeid. Daarnaast worden resoluties hoger en betere technieken geïntegreerd om het werken op een 7 inch display net zo optimaal te krijgen als op een 10 inch display. Nu andere fabrikanten successen behalen in de 7 inch markt, zal Apple hier dan in volgen?

Via: CNET

 • Delen:

Reacties

 1. Suzan
  16 december, 2011 om 15:22

  Waarom zouden mensen een kleine iPad willen. De huidige afmetingen zijn prima, volgens heeft Samsung ook een 7 inch tablet en is ook niet zo’n groot succes geworden.

 2. Ramon
  18 december, 2011 om 16:39

  Het is toch ideaal dan kan samsung dadelijk een rechtzaak tegen apple spannen omdat zij dan weer op hun lijken :P

  Dit zal zeker nog wel een tijd nodig hebben al die rechtzaken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.