Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Italiaanse AlessiTAB 2 tablet met Android 2.3 Gingerbread

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2011, 13:08 CategorieHardware

De Italiaanse bedrijven Alessi en Promelit hebben samen een unieke tablet ontwikkeld, speciaal voor thuisgebruik. De AlessiTAB 2  is de opvolger van de eerste generatie AlessiTAB modellen en brengt nieuwe functies en een nieuw besturingssysteem. Uniek aan de AlessiTAB 2 is de vaste en vooral strak vormgegeven standaard waarmee de tablet eenvoudig op een oppervlak te plaatsen is.

Verder is de tablet voorzien van strakke lijnen en een minimalistisch en elegant design. De AlessiTAB 2 beschikt over een 10.1 inch LCD display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, Android 2.3 Gingerbread als besturingssysteem, een 1GHz ARM Cortex A8 processor, 512MB aan werkgeheugen, 1GB aan intern opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth, en een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde. Qua aansluitingen krijg je een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, twee USB poorten en een HDMI uitgang. De tablet heeft een afmeting van 184 x 258 x 108 mm en weegt 858 gram.

Over Android 2.3 is een eigen interface gelegd die snel en gemakkelijk toegang moet geven tot de belangrijksye functies, zoals e-mail, de browser en media. De AlessiTab 2 is momenteel in Italië te koop voor 349,00 euro. Later dit jaar zou de tablet ook de oversteek kunnen maken naar andere Europese landen.

Bron: Notebookitalia

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.