Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Medion LifeTab “Aldi Tablet” preview video

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2011, 11:05 CategorieHardware

De Aldi is op het gebied van tablets veel in het nieuws de laatste dagen. Sinds vorige week verkoopt de supermarktketen een budget tablet in de vorm van de MiniPad en vanaf komende zaterdag zal de Aldi ook een high-end (relatief gezien) tablet introduceren. De Medion LifeTab MD 99000 is een 10 inch tablet, draaiend op Android 3.2 Honeycomb, die voor 399,00 euro te koop zal zijn.

Verder beschikt de Life Tab onder meer over een dual-core Tegra 2 processor, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, Bluetooth, Wifi, een 3G module en SIM kaart slot voor mobiel internet, GPS, 32GB aan opslaggeheugen, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een microSD card reader om het geheugen uit te breiden, een microUSB aansluiting en een adapter voor HDMI. In Duitsland kon men al een paar dagen eerder naar de Aldi voor deze tablet en de website TabletBlog.de heeft dus ook al een video kunnen maken van de eerste indruk. De kennis van de Duitse taal ligt bij de gemiddelde Nederlander redelijk hoog dus de belangrijkste kenmerken en conclusies kun je er wel uithalen. (update: Scroll naar beneden voor een Engelstalige preview)

Preview Medion LifeTab

Ook het Duitse nDevil heeft inmiddels een exemplaar te pakken gekregen en een preview video gemaakt in het Engels.

Naast een preview heeft men bij nDevil ook wat uitgebreider naar de tablet gekeken (in het Duits), de belangrijkste features en functies getoond en een demonstratie gegeven van de Full HD en HDMI mogelijkheden (2e video) op een extern HD beeldscherm. Met het afspelen van 1080p (Full HD) video’s op een extern beeldscherm heeft de tablet wat moeite maar het afspelen in een lagere resolutie en het spelen van games lijkt geen problemen te geven.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich

Medion heeft deze week op haar Duitse Facebook pagina laten weten dat de LifeTab zeker een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich kan verwachten. Wanneer exact kon Medion nog niet vertellen, maar op zijn vroegst begin 2012.

Medion LifeTab winnen

Wil je kans maken op een Medion LifeTab? Word dan nu fan van onze Facebook pagina. Onder alle fans verloten we er een!

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.