Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont Windows Store voor Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2011, 11:25 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft afgelopen nacht een preview getoond van de nieuwe Windows 8 online winkel. Hier kunnen applicaties voor het nieuwe platform voor PC’s, tablets en laptops gedownload worden. Zoals verwacht heeft de winkel een interface die veel op de Metro UI van Windows 8 lijkt. De Windows Store beschikt onder meer over ondersteuning voor in-app aankopen, trials en abonnementen.

Voor ontwikkelaars wil Microsoft het eenvoudiger maken om goede applicaties te maken. Zo kunnen verschillende programmeertalen gebruikt worden en geeft Microsoft software mee aan ontwikkelaars waarmee de kans op goedkeuring voor de Windows Store vergroot wordt. Het verdienmodel is te vergelijken met dat van de Apple App Store. 70 procent van de opbrengsten (tot een bedrag van 25.000 dollar, daarna 80 procent) gaat naar de ontwikkelaar en 30 procent naar Microsoft. Onderstaande video toont de features van de Windows Store.

In februari zal Microsoft een eerste béta versie van de Windows Store lanceren. Tussen februari en de uiteindelijke release zullen er alleen gratis applicaties geaccepteerd worden.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.