Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla lanceert Firefox 9 voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2011, 14:58 CategorieAndroid

In augustus publiceerde Mozilla de beta versie van de Firefox browser voor Android tablets al en vandaag is de browser officieel gelanceerd onder de naam Firefox 9. De applicatie is inmiddels te downloaden in de Android Market en is compleet geoptimaliseerd voor Android tablets. Mozilla heeft vooral de interface onder handen genomen en extra features toegevoegd.

De tablet versie maakt optimaal gebruik van de schermruimte die tablets bieden door aanpassingen aan de user interface en functies. Aan de nieuwe browser is ook de tabbladen functionaliteit toegevoegd die we kennen van desktop browsers en kun je met de One-touch bookmarks favoriete websites met een icoontje op he Android homescreen plaatsen. Verder heeft Mozilla het design van de browser een magazine stijl meegegeven en wordt de browser optimaal weergegeven afhankelijk van of je werkt in portrait modus of landscape modus. Met de Firefox Sync optie kun je eenvoudig je instellingen zoals de geschiedenis, tabbladen, favorieten en wachtwoorden synchroniseren met je desktop zodat je gemakkelijk mobiel verder kunt werken. Onderstaande video toont de belangrijkste features en functies van Firefox 9 voor Android tablets.

De Firefox for Android tablets browser applicatie kan in de Android Market gedownload worden en is geschikt voor alle Android tablets, dus ook die met Android versie 2.x. Dit klinkt allemaal zeer aantrekkelijk maar toch lijkt nog niet iedereen tevreden gezien de reacties in de Android Market.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.