Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nederland gaat in 2012 massaal voor een tablet

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2011, 11:26 CategorieAndroid

Volgens een onderzoek van TNS NIPO naar de Nederlandse tabletmarkt, uitgevoerd in opdracht van Belcompany, overweegt maar liefst 82 procent van de Nederlanders in 2012 voor een tablet te gaan. Hoewel dit al opvallend is, is het nog opvallender dat de meerderheid van de ondervraagde Nederlanders de iPad niet als ideale tablet ziet en dus liever voor een tablet met Android of Windows te gaat.

Van de Nederlandse huishoudens zonder tablet geeft 59 procent aan de voorkeur te geven aan een ander besturingssysteem dan iOS, wat op de iPad draait. Maar 15 procent zou een voorkeur voor Apple’s iOS hebben. Naast het besturingssysteem blijft de prijs een belangrijke rol spelen bij aankoop. Consumenten geven aan niet meer dan 300 euro uit te willen geven. Dit toont dus dat de prijzen van tablet flink omlaag moeten aangezien alle high-end tablet boven de 300 euro grens liggen. 

Ook de huidige situatie is in het onderzoek bekeken. Zo beschikt momenteel 8 procent van de Nederlanders over een tablet, waarvan 81 procent een iPad heeft. Uit het onderzoek kunnen we dus halen dat de tabletmarkt flink zal verschuiven de komende maanden. Het onderzoek is uitgevoerd onder 514 Nederlanders, wat theoretisch wel een goed onderzoek is maar waar ik altijd mijn vraagtekens bij zet. Tablets zijn momenteel nog steeds een soort hype en worden ook in media ‘gehyped’. Wanneer iets een hype is, is het snel terug te vinden op het verlanglijstje van een consument maar dat betekent niet dat dit ook daadwerkelijk tot een aankoop leidt. Het is in ieder geval interessant om te zien dat er nog volop potentie in de Nederlandse tabletmarkt zit. We wachten 2012 rustig af om te zien wat er gaat gebeuren.

Benieuwd naar wat 2012 qua tablets brengt? Lees dan dit artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.