Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuw design voor de Samsung Galaxy Tab, volgens Apple

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2011, 15:02 CategorieApple

Apple en Samsung liggen al maanden overhoop omdat Apple vindt dat Samsung inbreuk maakt op verschillende patenten van de iPad, welke voornamelijk betrekking hebben op het design. De Samsung Galaxy Tab 10.1 zou verschillende kenmerken van de iPad gekopieerd hebben. In Duitsland behaalde Apple succes en koos Samsung ervoor haar Galaxy Tab 10.1N op de markt te brengen met een licht aangepast design. Toch is dit voor Apple nog niet genoeg.

De afbeelding hierboven toont hoe Apple’s advocaten denken dat de Samsung Galaxy Tab eruit zou moeten zien. Het is niet geheel duidelijk of het ook daadwerkelijk serieus bedoeld is, maar interessant is het wel. Als Apple dit namelijk wil kan Samsung net zo goed stoppen met de verkoop van tablets, want wie wil er nu een tablet als deze hebben?

De afbeelding is gebaseerd op verschillende eisen die Apple stelt. Zo mag de tablet niet voorzien zijn van vier vlakke zijden met afgeronde hoeken, mag het oppervlak aan de voorzijde niet compleet vlak zijn, moet er structuur zichtbaar zijn, moet het frame dikker zijn dan een dunne rand, en mag het profiel niet zo dun zijn als dat van de iPad. Kortom, als aan al deze eisen voldaan moet worden kan elke fabrikant zijn tablets van de markt halen.

Apple’s eisen

• Shapes that are not rectangular with four flat sides or that do not have four rounded corners.
• Front surfaces that are not completely flat or clear and that have substantial adornment.
• Thick frames rather than a thin rim around the front surface.
• Profiles that are not thin relative to [Apple patent D’889] or that have a cluttered appearance.

Naar mijn mening kon Samsung niet heel veel andere kanten op dan het design wat ze nu gekozen heeft. Natuurlijk lijkt de verpakking nogal op die van de iPad en hadden de accessoires net iets anders vormgegeven mogen worden, maar wat betreft de tablet zelf kun je niet zoveel van de basis principes afwijken. Wil je echt iets anders brengen dan het design van de iPad dan kom je al snel op bovenstaande afbeelding en dan kun je natuurlijk net zo goed niks op de markt brengen.

Bron: Gizmodo

 • Delen:

Reacties

 1. Thomas18GT
  13 december, 2011 om 16:58

  ”Naar mijn mening kon Samsung niet heel veel andere kanten op dan het design wat ze nu gekozen heeft.”

  Wat een onzin, er zijn maar zat tablets die er anders uit zien dan de iPad.

  • Martijn
   13 december, 2011 om 17:53

   Lees dan ook even goed aub. Het gaat hier om de basisprincipes van design, dus vlakke voorzijde, vier vlakke zijkanten, etc. Daar maakt bijna iedereen gebruik van. Kijk bijvoorbeeld naar de LG Optimus Pad of de ViewSonic ViewPad 10e, maar daar gaat Apple niet achteraan.
   Kleine elementen kunnen altijd aangepast worden zoals Samsung met de N versie gedaan heeft, wat overigens voor Apple dus nog steeds niet goed genoeg is. Apple drijft dit gewoon veel te ver door en daarom kan Samsung qua design bijna geen kant op.

 2. Erik
  13 december, 2011 om 19:47

  Wat een belachelijke eis van apple..
  Samsung galaxy tab 10.1 is een pracht apparaat, en je moet wel een heel erge gek zijn dat je denkt dat je een ipad hebt maar perongeluk een galaxy tab hebt gekocht..
  Kortom dit maakt voor apple echt niet uit, ze moeten gewoon even realistisch blijven.. Ze zijn niet de koning van de wereld

 3. Henk uit Groningen
  14 december, 2011 om 11:29

  Uiteraard lijkt een tablet altijd op de iPad. De iPad lijkt namelijk heel sterk op een notebook zonder keyboard. En verrassend genoeg zal elke tablet op een notebook zonder keyboard lijken. Misschien moet Samsung het net zo aanpakken als ASUS met de EeePad-transformer.

 4. Pieter
  18 december, 2011 om 12:00

  Natuurlijk maakt het voor Apple wel uit.. Hoe lelijker de tablets van de concurrent, hoe beter de iPads verkocht zullen worden. Een compliment voor Samsung dus dat ze een tablet gemaakt hebben waar Apple een concurrent in zien voor hun iPad

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.