Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijs BlackBerry PlayBook in Nederland gedaald tot 199 euro

Geschreven door
Geplaatst op25 december 2011, 18:27 CategorieHardware

We hebben eerder al bericht over de spotprijzen waarvoor de BlackBerry PlayBook in de VS verkocht werd en inmiddels is de trend ook overgewaaid naar Europa. RIM moet van de grote voorraad PlayBook tablets af en in Nederland bieden diverse winkels de 16GB BlackBerry PlayBook nu dan ook aan voor een aantrekkelijke prijs van 199,00 euro.

In de VS werd de PlayBook verkocht voor 199,99 dollar om zo de grote voorraad die RIM heeft weg te werken. Het succes van de PlayBook viel flink tegen, vooral door slechte software ondersteuning waardoor het apparaat lastig als stand-alone tablet gebruikt kon worden. Volgens RIM zelf komt het vooral door de concurrerende dynamiek van de tabletmarkt en het uitstellen van de PlayBook OS 2.0 update die de softwareverbeteringen zou moeten brengen. Onlangs liet RIM nog weten meer dan een half miljard dollar afgeschreven te hebben op de PlayBook.

De 500 euro die er in het begin voor gevraagd werd was dus voor veel consumenten veel te veel. In Nederland kunnen we nu bij meerdere winkels, waaronder Mycom en Bol.com, in ieder geval voor 199 euro naar de winkel. Een ‘korting’ die dus neerkomt op zo’n 300 euro.

Ook de 32GB versie is flink in prijs gezakt. Voor 249,00 euro krijg je een Wifi-only model met 32GB aan opslaggeheugen welke bij de lancering nog 600 euro kostte. Meer informatie over de PlayBook en alle modellen met bijbehorende prijzen vind je op de productpagina.

Bron: Tweakers


€ 99,00

op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.