Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung gebruikt rechtszaak Apple voor promotie Galaxy Tab

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2011, 12:32 CategorieApple

Niet alleen in Duitsland is Samsung verwikkeld in een juridische strijd met Apple omtrent patentschending met de Galaxy Tab 10.1, ook in Australië is het gevecht al langere tijd aan de gang. Apple behaalde in eerste instantie succes middels een verkoopverbod maar dat is inmiddels door de rechtbank aldaar teruggedraaid. Samsung denkt nu door de rechtszaak meer aandacht van de consument gewonnen te hebben.

En natuurlijk wil Samsung het er nog even inwrijven dat zij de overwinning op Apple behaald hebben. In een advertentie in de Sun-Herald schrijft Samsung de provocerende tekst; “De tablet die Apple probeerde te stoppen”. Eerder deze week gaf Samsung al aan dat de commotie rondom de Galaxy Tab 10.1 alleen maar positief is geweest aangezien ‘Galaxy Tab’ nu wel een gevestigde naam is geworden. Samsung zet nu vol in op de tablet en wil dat heel Australië ermee rondloopt.

Apple vs Samsung in Nederland

Overigens lijkt de Nederlandse strijd tussen Apple en Samsung nog niet over. Nu.nl meldt vandaag dat Apple en Samsung weer tegenover elkaar in de rechtbank staan omdat Apple alsnog een verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 wil. Volgens Apple verzint Samsung maar wat met de argumenten waardoor de Galaxy Tab dezelfde vormen en kenmerken heeft als de iPad. De ronde hoeken van de tablet zouden bijvoorbeeld volgens Apple helemaal geen vereiste zijn aan een tablet. Volgens Samsung zorgen rechte hoeken voor kleerscheuren, wat Apple naar het land der fabelen verwijst. Alles komt er weer op neer dat Apple vindt dat Samsung het meeste van de Galaxy Tab direct van de iPad gekopieerd heeft.

Vandaag staan beide partijen tegenover elkaar in de rechtbank. De rechter zal waarschijnlijk op een later moment uitspraak doen. Benieuwd naar een visueel plaatje van wat Apple exact verwacht van de Galaxy Tab 10.1? Bekijk dan dit indrukwekkende design.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.