Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung mag Galaxy Tab 10.1N wel verkopen in Duitsland

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2011, 10:09 CategorieApple

De strijd tussen Samsung en Apple heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt. De twee zijn al maanden met elkaar in gevecht om inbreuk op patenten en in Duitsland had Apple succes behaald. Samsung kreeg een verkoopverbod voor de Galaxy Tab 10.1 opgelegd. Toch liet de fabrikant het hier niet bij en bracht de aangepaste Galaxy Tab 10.1N op de markt, welke nu voorlopig verkocht mag worden in Duitsland.

Apple vond de aanpassingen die Samsung gedaan had aan de Galaxy Tab 10.1N niet voldoende en stapte afgelopen november weer naar de rechter. Daar werd Apple onder meer gevraagd waar volgens het merk een niet-iPad tablet aan zou moeten voldoen om geen inbreuk op pantenten te maken. Hier kwamen nogal belachelijke conclusies uit en ook voor de Duitse rechter Johanna Brueckner-Hoffman ging het blijkbaar te ver. Zij bepaalde namelijk dat Samsung genoeg aanpassingen gedaan heeft en daarom geen inbreuk meer maakt op het designpatent van de iPad.

Dit is nog een voorlopige uitspraak. Op 9 februari 2012 vind de uiteindelijke zitting plaats met de definitieve uitspraak. De kans is nihil dat hierin nog iets belangrijks veranderd.

Bron: Arstechnica

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.