Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung, Toshiba en Lenovo belangrijkste partners Windows 8 ARM tablets

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2011, 15:38 CategorieBesturingssystemen

De ARM versies van tablets met het Windows 8 besturingssysteem zullen wellicht een paar maanden later dan de x86 versies van Intel en AMD verschijnen maar dat er hard aan gewerkt wordt is een feit. Volgens bronnen van Digitimes heeft Microsoft ARM chipfabrikanten Qualcomm, Texas Instruments en NVIDIA de keuze gegeven twee hardware fabrikanten uit te kiezen om de ontwikkeling van Windows 8 tablets mee aan te gaan.

Elke fabrikant heeft een belangrijke partner en een minder belangrijke partner moeten aangeven. Hieruit is gekomen dat Qualcomm samen gaat werken met Samsung en Sony, Texas Instruments gaat samenwerken met Toshiba en Samsung en NVIDIA heeft gekozen voor Lenovo en Acer. Samsung, Toshiba en Lenovo worden hierdoor de belangrijkste partners voor de ontwikkeling van Windows 8 ARM tablets. Opvallend is dat ASUS, een van de grotere spelers in de tablet markt dit jaar en een speler die eerder al aangaf plannen te hebben voor Windows 8 ARM tablets, in de lijstjes ontbreekt. Het zou kunnen dat ASUS toch gebruikmaakt van x86 Intel of AMD processors voor de Windows 8 tablets die volgend jaar verschijnen. Aan de andere kant komt het nieuws van de geruchtenmachine Digitimes dus moeten we het met een korreltje zou nemen. Het is in ieder geval duidelijk dat er hard ARM tablets gewerkt wordt.

Vorige week liet een insider bij Microsoft overigens nog weten dat de ARM versie van Windows 8 op meerdere punten al afwijken van de x86 versie. Zo zou de traditionele desktop applicatie (de Windows interface zoals we die kennen) niet geïntegreerd worden. Windows 8 tablets moeten ergens in de tweede helft van 2012 voor consumenten verschijnen, al zullen er voor die tijd al modellen gepresenteerd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.