Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet koopjes voor de kerst: Een overzicht van prijsdalingen

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2011, 15:50 CategorieAndroid

Gisteren geen tablet van Sinterklaas gekregen? Geen paniek want de kerstman moet nog komen en er zijn verschillende tablets die aantrekkelijk geprijsd zijn door recentelijke prijsdalingen. Hoe staat het met de prijzen van de eerste generatie tablets en is de prijzenoorlog bij Android tablets al begonnen? In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste prijsdalingen van de meest populaire tablets.

Motorola Xoom

Toen Motorola de Xoom lanceerde was het nog iets nieuws en unieks maar inmiddels zijn er al zoveel tablets gelanceerd dat de verschillen minimaal zijn. Om deze reden is de prijs van de Xoom de laatste weken hard naar beneden gegaan. Twee online winkels hebben de Motorola Xoom 32GB Wifi-only versie momenteel voor een zeer aantrekkelijke prijs te koop staan. Bij YourTablet is de Xoom te koop voor een prijs van 389,00 euro inclusief verzendkosten en alle accessoires voor maar 10 euro. Pixmania is momenteel de goedkoopste met 369,55 euro.

Acer Iconia Tab A500

Een tablet die qua specificaties te vergelijken is met de Motorola Xoom is de Acer Iconia Tab A500, door EISA uitgeroepen als beste tablet van 2011. De tablet beschikt momenteel nog over Android 3.2 Honeycomb maar Acer heeft al aangegeven begin 2012 een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich uit te rollen. De 16GB variant is inmiddels gedaald naar een prijs van 349,00 euro bij onder meer Neckermann en Mycom.

HTC Flyer

Een tablet die in dezelfde prijsklasse zit als bovenstaande modellen is de HTC Flyer. Toch verschilt het model behoorlijk van de Xoom en A500. Zo is het een 7 inch tablet en beschikt het apparaat over een stylus. Daarnaast draait de tablet momenteel nog op Android 2.3 Gingerbread maar HTC is gisteren begonnen met de uitrol van een Android 3.2 Honeycomb update. De HTC Flyer 16GB Wifi versie is momenteel het goedkoopst te krijgen bij PDAshop voor een prijs van 349,00 euro. Daarbij krijg je ook nog een gratis lederen case. Wil je toch een groter opslaggeheugen en 3G connectiviteit? Voor ruim 50 euro meer kun je dit krijgen bij onder meer Phoneshop en Belsimpel. De prijs van het 32GB Wifi + 3G model is dus al gedaald met meer dan 200 euro.

ASUS Eee Pad Transformer

Een tablet die qua prijs minder hard gedaald is dan de voorgaande modellen is de ASUS Eee Pad Transformer. Dit model werd voor 399,00 euro in de markt gezet (16GB Wifi-only versie) en is inmiddels gezakt tot 364,00 euro bij Komplett.nl. Ook de 3G versies zijn nog niet drastisch afgeprijsd en zijn momenteel het voordeligst te koop bij onder andere Mycom. De reden dat de prijzen niet hard dalen is dat ASUS de Transformer niet uit het assortiment haalt. Er komt geen vervangen maar het assortiment wordt aangevuld met duurdere de Eee Pad Transformer Prime.

BlackBerry PlayBook

De PlayBook is een geval apart. RIM, de fabrikant van de PlayBook, had hoge verwachtingen maar deze zijn nooit uitgekomen. Er werden nauwelijks exemplaren verkocht dus de prijzen moesten drastisch omlaag. In de VS gaan de prijzen het hardst omlaag. in Nederland moeten we het doen met prijzen net onder de 300 euro, wat overigens nog steeds niet veel geld is voor een tablet van deze kwaliteit. De goedkoopste 16GB PlayBook is momenteel te koop bij Misco.nl. Hier kost de tablet 291 euro.

Toshiba AT100

Een tablet die nooit een echte kans heeft gekregen in Europa is de Toshiba AT100. Deze tablet is zeer compleet uitgerust met diverse aansluitings- en uitbreidingsmogelijkheden maar arriveerde te laat op de Europese markt. Toshiba kondigde namelijk kort na de introductie van de AT100 de dunnere en snellere AT200 al aan. Om deze reden is de prijs van de AT100 ook snel gezakt. Momenteel is de AT100 het goedkoopst te krijgen bij Expert. Hier betaal je 379,00 euro voor de16GB Wifi-only variant.

Samsung Galaxy Tab 8.9

De Samsung Galaxy Tab 8.9 werd in de markt gezet voor een prijs die aardig dicht in de buurt lag van de 10.1 inch Galaxy Tab 10.1. Samsung zag waarschijnlijk dat dit niet ten goede kwam aan de verkopen van de 8.9 inch tablet en besloot vorige week de prijs van de Galaxy Tab 8.9 te verlagen. De nieuwe prijs van de 16GB Wifi-only variant ligt momenteel op 399,00 euro. Hiervoor kun je de tablet onder meer bij Tabletcenter, Mycom en Bol.com kopen.

Archos 101 en 80 G9

Wil je de nieuwste features en een gegarandeerde update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar wil je niet teveel betalen? Dan zijn de onlangs geïntroduceerde Archos G9 tablets een ideale oplossing. Deze modellen zijn te kop vor een prijs die onder het niveau van de hiervoor genoemde tablets ligt en bevatten dezelfde of meer features en functies. De Archos 80 G9 is een 8 inch variant en de Archos 101 G9 is een 10.1 inch variant. Beide modellen zijn leverbaar in 8GB, 16GB en 250GB versies. Het mooie is dat de prijs begint bij zo’n 280 euro voor de 10.1 inch versie en 240 euro voor de 8 inch versie. De Archos 101 G9 is het goedkoopst te krijgen bij onder meer Pixmania en Mycom. De 8 inch Archos 80 G9 vind je het goedkoopst bij Redcoon en Bol.com.

Apple iPad 2

Het blijft de meest populaire tablet; de iPad 2. Helaas is er qua aanbieding van een losse iPad 2 weinig te vinden. Wel zijn er een aantal winkels die de tablet een paar tientjes onder de adviesprijs verkopen. Zo kun je de iPad 2 16GB Wifi al voor 454,00 euro kopen en de iPad 2 16GB Wifi + 3G voor 560,00 euro. Op de onderstaande productpagina’s kun je de goedkoopste prijzen vinden in de actuele prijsvergelijker;

iPad 2 Wifi 16GB
iPad 2 Wifi 32GB
iPad 2 Wifi 64GB
iPad 2 Wifi + 3G 16GB
iPad 2 Wifi + 3G 32GB
iPad 2 Wifi + 3G 64GB

Je kunt natuurlijk ook kiezen om de iPad 2 in combinatie met een abonnement te kopen. In dit artikel hebben we de de meest interessante en goedkope aanbiedingen van dit moment voor je onder elkaar gezet. Deze aanbiedingen lopen nog steeds en kunnen dus interessant zijn voor je verlanglijstje.

Budget tablets

Mocht je een kleiner budget hebben en toch een tablet willen aanschaffen dan heeft Archos de Arnova serie die wellicht interessant is. Ook ViewSonic heeft een ViewPad serie uitgebracht waarin tablets met aardige features en specificaties tegen een lage prijs aangeboden worden.

Compleet overzicht

Een compleet overzicht van alle tablets die momenteel in Nederland te koop zijn, met alle prijzen, specificaties, reviews en nieuwtjes, vind je in de Tablet Productgids. Hier vind je ook alle winkels die tablets, mits uitgerust met een 3G module, in combinatie met een internet abonnement verkopen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.