Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba’s eerste Tegra 3 tablet mogelijk gespot

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2011, 12:50 CategorieHardware

Nu fabrikanten als ASUS en Acer hun eerste Tegra 3 tablets (gaan) lanceren kunnen de andere grote fabrikanten natuurlijk niet lang achterblijven. Toshiba heeft geen grote successen weten te behalen met de AT100 tablet en de opvolger hiervan, de AT200, laat alweer even op zich wachten. Toshiba presenteerde dit model tijdens de IFA 2011 beurs in september en daarna is de tablet kort bij één Nederlandse webwinkel verschenen.

Of Toshiba nog doorgaat met de AT200 is de vraag aangezien dit model snel ‘verouderd’ zal zijn en er mogelijk al een nieuwe tablet in de pijplijn zit. Een benchmark resultaat op de AnTuTu’s website toont dat het nieuwe model mogelijk uitgerust is met een Nvidia Tegra 3 quad-core processor. De codenaam die Toshiba hier gebruikt is de “Tostab06”, wat in lijn is met de codenamen die eerdere tablets kregen.

  • 10.1 inch Toshiba AT100 – Tostab03
  • 7 inch Toshiba AT1S0 – Tostab04
  • Toshiba AT200 – Tostab05

Er wordt in de resultaten niet expliciet gesproken over een Tegra 3 processor maar de kloksnelheid van de processor (1400MHz) en de andere resultaten komen aardig in de buurt van de resultaten van de ASUS Eee Pad Transformer Prime, welke zeker draait op een Tegra 3 processor. Meer details zijn momenteel niet bekend, maar het zou ons niet verbazen als we begin januari tijdens de CES 2012 een nieuwe Toshiba quad-core tablet voorbij zien komen.

Bron: AndroidOS

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.