Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

TV kijken op Android tablets met KPN

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2011, 11:56 CategorieAndroid

Wanneer je een Android tablet hebt en gebruikmaakt van de diensten van KPN dan kun je voortaan live TV kijken op je tablet. KPN kondigt vandaag een applicatie speciaal voor Android tablets aan en daarnaast zal de iPad applicatie, welke al voorzien was van de TV kijken functie, uitgebreid worden. Ook kun je middels de apps de programmagids bekijken en op afstand opnemen.

Alle KPN klanten met een internet abonnement kunnen met een Android tablet toegang krijgen tot in totaal twintig nationale en internationale zenders. Daarnaast is het mogelijk de zogenaamde EPG (programmagids) te bekijken en wanneer je een Premium pakket van KPN heb kun je ook programma’s en films op afstand opnemen en beheren. Wanneer je een Basis of Extra pakket hebt kun je de functie voor 5 euro in de maand toevoegen. Ditzelfde geldt ook voor de iPad app.

Het is mogelijk de tablet als tweede of derde TV in huis te gebruiken en de kanalen die je op je tablet kiest hebben dan ook geen invloed op wat je ziet op de TV in de woonkamer of via het internet. In een later stadium wil KPN ook de Video on Demand bibliotheek toegankelijk maken via tablets.

TV Zenders

Hieronder vind je de TV zenders die je kunt bekijken op je iPad of Android tablet.

  1. Nederland 1
  2. Nederland 2
  3. Nederland 3
  4. RTL 4
  5. RTL 5
  6. SBS 6
  7. RTL 7
  8. Net 5
  9. Veronica
  10. RTL 8
  11. Videotheek TV
  12. NOS Journaal 24
  13. Slam TV
  14. Humer TV 24
  15. National Graphic
  16. 13th Street
  17. CNN
  18. BBC World News
  19. TV5 Monde
  20. KPN Extra TV

De applicatie is alleen geschikt voor Android tablets met Android versie 3.1 en hoger. Daarnaast wordt de kwaliteit van de video bepaald door de snelheid van je 3G of Wifi netwerk. Om de applicatie te gebruiken is geen extra betaling nodig. Wel moet je internet en interactieve TV van KPN afnemen.

Bron: Nu.nl

 • Delen:

Reacties

 1. Pieter
  06 april, 2013 om 12:16

  Okee, duidelijk verhaal. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit voor elkaar krijg? IK heb interactieve tv van KPN.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.