Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergelijking: Archos 101 G9 vs Archos 101 G9 Turbo (1.5GHz)

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2011, 11:52 CategorieHardware

Archos maakt het ons niet geheel makkelijk met de verschillende modellen die ze op de markt brengt in de G9 serie, maar daarvoor krijgen we wel aardig wat kwaliteit terug. Inmiddels heeft Archos de 101 G9 en 80 G9 tablets in een 1GHz en 1.2GHz (Turbo) variant op de markt en begin 2012 zal daar de 1.5GHz (Turbo) variant aan toegevoegd worden. Deze Turbo modellen moeten 50 procent sneller zijn dan de 1GHz modellen.

Het verwarrende zit in dezelfde naamgeving en daarbij komen alle modellen ook nog eens in een 8GB, 16GB en 250GB variant. De verschillen tussen de modellen zijn, afgezien van het opslaggeheugen, minimaal. Het is de processor die krachtiger is bij de 1.2GHz en 1.5GHz modellen. De collega’s van Jbmmm.fr hebben de nieuwe Archos 101 G9 1.5GHz Turbo tegenover de huidige Archos 101 G9 1Ghz tablet gezet om het verschil qua snelheid duidelijk te maken. Allereerst tonen onderstaande benchmark resultaten dat de CPU prestaties ongeveer 50 procent hoger liggen. De GPU prestaties hebben een wat lagere verbetering.

In onderstaande video zijn beide modellen naast elkaar gelegd om de verschillen in browsersnelheid duidelijk te maken. Ondanks dat het vaak lastig is om tegelijkertijd op beide tablets een link aan te klikken lijkt het erop dat de 1.5GHz versie redelijk wat sneller is dan de 1GHz versie. Aan de andere kant hadden we ook graag wat intensieve applicaties gezien om te weten of het verschil voor de gemiddelde consument het wachten waard is.

Naast de 1GHz en 1.5GHz modellen zijn er dus ook nog 1.2GHz modellen. Wellicht is een vergelijking tussen de 1.5GHz en 1.2GHz modellen interessanter voor een toekomstige video. Het verschil zal hier, kijkend naar de video, minimaal zijn. Alle modellen van de Archos G9 serie vind je op de productpagina van de Archos 101 G9 en de Archos 80 G9. • Delen:

Reacties

 1. van xanten
  09 december, 2011 om 14:53

  09_12_2012 Elst gld

  Een reactie op uw schrijven. Wij hebben nu twee archos 101 g9 tablet’
  Deze bevalt ons. Prima voor die prijs en zoveel mogelijkheden wij hebben
  Er heel veel plezier van dat wilden we even laten weten groet van xanten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.