Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wellicht toch Android 4.0 update voor 7 inch Galaxy Tab

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2011, 15:33 CategorieAndroid

Vorige week liet Samsung weten geen Android 4.0 Ice Cream Sandwich update uit te rollen voor haar populaire 7 inch Galaxy Tab en Galaxy S smartphone. Dit leidde tot een hoop verontwaardigde gebruikers van de mobiele apparaten en dus negatieve reacties. Door al de reacties gaat Samsung nu blijkbaar toch onderzoeken of het mogelijk is de update alsnog beschikbaar te stellen.

Samsung gaf aan dat het gelimiteerde ROM en RAM geheugen van beide apparaten het niet mogelijk maakte Android 4.0 met de Samsung TouchWiz interface te installeren. De kans is groot dat Samsung nu beslist af te zien van de TouchWiz interface waardoor er voldoende ruimte ontstaat voor een kale versie van Android 4.0. HTC heeft eerder eenzelfde probleem gehad met de Desire smartphone. Toen de update naar Android 2.3 niet paste besloot men daar elementen uit de HTC Sense interface weg te laten om de update alsnog uit te kunnen voeren.

Samsung liet eerder deze maand weten dat de rest van haar tablet line-up wel een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich kan verwachten. Wanneer deze update uitgerold wordt is nog niet bekend.

Bon: TheVerge

  • Delen:

Reacties

  1. Piet
    27 december, 2011 om 19:50

    Mooi, ik heb een Galaxy S en een Galaxy Tab 10.1v dus ik hoop dat er wel een uitrol voor deze apparaten naar 4.0 komt.
    Geef desnoods een waarschuwing erbij dat de software misschien te zwaar is voor de hardware en laat de gebruiker zelf kiezen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.