Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 8 voor ARM tablets zonder traditionele desktop’

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2011, 13:05 CategorieBesturingssystemen

Over het Windows 8 besturingssysteem bestaan nogal wat onduidelijkheden maar het is dan ook nog niet officieel gelanceerd. Toch is er vandaag een interessant gerucht opgedoken dat een groot verschil zou kunnen maken in de tablet markt. Volgens Microsoft insider Paul Thurrott zal de traditionele Windows interface (Desktop App, zie afbeelding hieronder), welke naast de Metro interface gebruikt zou worden, niet toegankelijk zijn op ARM tablets.

Het was al duidelijk dat ARM tablets geen software konden draaien die gebaseerd is op de x86 (Intel/AMD) architectuur maar Microsoft gaat nu dus nog een stap verder. Voor ARM tablets zou alleen de Metro interface met Metro apps te gebruiken zijn. Hoewel Microsoft hier twee daadwerkelijk verschillende platformen voor verschillende processors mee creëert lijkt het wel een juiste keuze. Op deze manier wordt het voor de consument wel duidelijker welke tablets met welke software om kunnen gaan. Consumenten die traditionele Windows programma’s (apps) willen gebruiken hebben een Intel of AMD tablet nodig en consumenten die puur de Metro interface willen gebruiken met nieuwe apps kunnen kiezen voor een ARM tablet.

Een ander voordeel is dat deze ARM tablets door deze ontwikkeling wellicht goedkoper in de markt gezet kunnen worden. Ze hebben niet de complete hardware uitrusting nodig om de traditionele desktop en apps te laten draaien en gebruiken minder energie. Door een lagere prijs en de duidelijkheid van één simpel besturingssysteem zonder aparte Desktop App zouden ARM Windows 8 tablets ook beter kunnen concurreren met high-end Android tablets en de iPad.

Het is nog een gerucht dus Microsoft zou nog van gedachten kunnen veranderen, maar het zou Windows 8 op twee manieren in de markt zetten wat naar mijn mening de kansen voor het platform vergroot. Bekijk onze Podcast special over Windows 8 voor een indruk van de desktop en de Metro interface.

Bron: ZDnet.com & TNW 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.