12 procent van de Nederlanders heeft een tablet

24 januari 2012 1 Minuut 2 Reacties
Galaxy-Tab-7-7

Niet alleen de VS kent een flinke groei in het aantal tablets, ook de Nederlandse bevolking lijkt er helemaal voor te gaan. Volgens een onderzoek van Telecompaper onder 7.000 consumenten van 15 tot 65 jaar bezat 12 procent van de Nederlandse huishoudens aan het einde van 2011 een tablet.

Van deze 12 procent zou 2 procent zelfs beschikken over meer dan één tablet. Dit komt in totaal neer op ruim één miljoen tablets in Nederland. Verder bijkt dat 15 procent van de ondervraagden van plan is om binnen de komende zes maanden een tablet aan te schaffen. Natuurlijk gaat het merendeel voor Apple’s iPad waarvan er in Nederland inmiddels meer dan 450.000 verkocht zijn. Samsung is momenteel de tweede grootste speler in de Nederlandse tabletmarkt maar zou op grote afstand volgen.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat mensen voor een bepaald merk kiezen door te kijken naar onder meer het besturingssysteem, het imago van het merk en de prijs. Consumenten die over een iPad beschikken zouden vanwege de eerste twee redenen voor de tablet gekozen hebben.

Opvallende andere conclusie is dan maar liefst 39 procent van de Nederlanders met een tablet er een apart data abonnement bijkoopt. Je zou zeggen dat 3G niet heel populair (meer) is, vooral kijkend naar het steeds kleiner wordende 3G aanbod van fabrikanten, maar Nederlanders zijn blijkbaar graag altijd en overal verbonden met het internet.

Reacties (2)