73 miljoen tablets verscheept in 2011

05 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
iPad-screenshot

Afgelopen jaar zijn er een kleine 73 miljoen tablets wereldwijd verscheept. Dit blijkt uit onderzoek van DisplaySearch. Het gaat hier om door inkopers bestelde tablets dus de exacte verkoopaantallen liggen waarschijnlijk lager. In 2012 verwacht Display Search een groei van meer dan 25 procent, wat vooral te merken zal zijn in het tweede kwartaal van 2012 wanneer de eerste Windows 8 tablets verschijnen.

Maar de groei blijft niet beperkt tot 2012. Display Search verwacht dat er in 2017 maar liefst 383,3 miljoen tablets verscheept worden. Toch blijven de notebooks de tablets de komende jaren nog voor met 432 miljoen verscheepte notebooks in 2017. De groei van tablet PC’s wordt volgens het onderzoek vooral aangedreven door de ontwikkelingen qua dual-core en quad-core processors, volwassen besturingssystemen, het groeiend aantal applicaties en hogere resolutie displays. Ultrabooks liggen volgens het onderzoek momenteel nog op een te hoog prijsniveau maar zullen in de komende jaren qua populariteit flink toenemen.

Uit Nederlandse onderzoeken bleek eerder dat Nederland in 2012 pas echt klaar is voor tablet PC’s. Komend jaar worden in ons land dan ook hoge verkoopaantallen verwacht.

Reacties (0)