Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal tabletbezitters in de VS tijdens de feestdagen verdubbeld

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2012, 20:15 CategorieHardware

Het aantal consumenten dat over een tablet beschikt is de laatste paar weken flink toegenomen, in de VS althans. Uit onderzoek van Pew Internet blijkt dat het aantal bezitters van een tablet in december afgelopen jaar bijna verdubbeld is. Eén op de vijf Amerikanen zou inmiddels in het bezit zijn van een tablet.

Begin deze maand heeft het onderzoeksbureau 2008 Amerikaanse volwassenen gevraagd of zei over een tablet beschikken. 19 procent van de ondervraagden gaf aan dat dit het geval was.Uit een vergelijkbaar onderzoek, wat in de eerste helft van december gehouden is, bleek nog dat ongeveer 10 procent van de Amerikanen over een tablet beschikte. Hieruit kunnen we opmaken dat de tablet een populair cadeau was tijdens de feestdagen. Ook het aantal e-readers is met 19 procent toegenomen.

Het wordt niet duidelijk uit het onderzoek welke tablets of fabrikanten vooral winst geboekt hebben. Voor de hand liggend is dat Apple het weer goed gedaan zal hebben met de iPad 2 en dat Amazon met de Kindle Fire tablet weer een groot aantal exemplaren over de toonbank heeft zien gaan. Daarnaast introduceerde ASUS vlak voor de feestdagen de nu al zeer populaire Eee Pad Transformer Prime in de VS.

Bron: TheVerge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.