Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia Tab A200 te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2012, 19:28 CategorieHardware

Acer komt in 2012 met een drietal nieuwe Android tablets, waaronder de Iconia Tab A200 instap variant. De tablet zou eind januari of begin februari in Nederland verschijnen maar is inmiddels al opgedoken bij twee Nederlandse online winkels. Helaas is de tablet standaard nog wel uitgerust met Android 3.2 Honeycomb.

Acer liet ons begin december nog weten dat de Iconia Tab A200 met Android 4.0 Ice Cream Sandwich in de Nederlandse winkels zou liggen, maar voorlopig moeten we het dus nog doen met Android Honeycomb. Wel zal er binnen een paar weken een Ice Cream Sandwich update uitgerold worden voor alle Iconia Tab tablets. Verder wijkt ook de prijs wat af van wat we vorig jaar uit diverse bronnen vernamen. De verwachte prijs van de 8GB versie zou namelijk op 329 euro liggen, terwijl de 16GB variant 349 euro zou kosten.

Bij Bobshop en Scheer & Foppen is de Iconia Tab A200 momenteel alleen als 16GB variant te koop en de prijs van dit model is 379 euro. Een 8GB variant is nog niet te krijgen, maar wat betreft de 16GB versie heb je de keuze uit een Cherry rode kleur en een Titanium zwarte kleur. Ook bij Tabletcenter staat de Iconia Tab A200 al op de website, voor dezelfde prijs en in dezelfde kleurvarianten.

Iconia Tab A200

De Iconia Tab A200 is het instapmodel van Acer voor 2012, al ligt hier naar mijn mening de prijs nog wat te hoog voor. De Iconia Tab A500 van vorig jaar ligt op hetzelfde prijsniveau en beschikt over nagenoeg dezelfde specificaties. Van de Iconia Tab A200 hoef je dus ook geen wonderen te verwachten. Zo beschikt de tablet over een Tegra 2 dual-core processor, een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, een volwaardige USB aansluiting, een microUSB aansluiting, een microSD card reader en een 2 megapixel camera aan de voorzijde.

Iconia Tab A200 of Iconia Tab A500?

Het verschil tussen de Iconia Tab A500 en Iconia Tab A200 zit hem in de camera aan de achterzijde (de A200 heeft deze niet), het iets slankere design van de A200, en het ontbreken van de HDMI uitgang op de A200. Kortom, waarom zou je voor de A200 gaan wanneer de A500 over net wat meer interessante specs beschikt? Nou, een goede reden is dat de A500 bijna niet meer te krijgen is en je dus automatisch voor het nieuwe model zou moeten gaan wanneer Acer je favoriete merk is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.