Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer Iconia Tab A700 in april te koop vanaf 549 euro

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2012, 19:59 CategorieHardware

De eerste telg van de 2012 tabletfamilie van Acer, de Iconia Tab A200, is inmiddels te koop in Nederland. Er moeten nog minimaal twee modellen volgen dit jaar; de Iconia Tab A510 quad-core Android tablet en de Iconia Tab A700 quad-core Android tablet met een Full HD display. Beide tablets zijn in Duitsland voorgesteld tijdens het pre-CeBIT persevenement.

Als we kijken naar de specificaties van de Iconia Tab A700 – een Full HD display en een quad-core Tegra 3 processor – dan valt al te verwachten dat je er redelijk voor in de buidel moet tasten. En dat blijkt ook want onze Duitse collega’s van Tablettest hebben weten te achterhalen dat de adviesprijs van de 16GB variant (waarschijnlijk Wifi-only) rond de 549 euro zal liggen. De duurste variant, compleet met 64GB aan intern opslaggeheugen en 3G module, zal rond de 749 euro gaan kosten. Dit zijn prijzen die Acer nog niet officieel bevestigd heeft en kunnen dus nog wat afwijken van de Nederlandse prijzen bij de lancering, welke ergens in het tweede kwartaal gepland staat. Volgens Teblettest is april het meest waarschijnlijk.

Acer Iconia Tab A700 – specificaties

De Iconia Tab A700 hebben we tijdens de CES begin deze maand voor het eerst in levende lijve gezien. De tablet beschikt onder meer over een 1.3GHz Tegra 3 quad-core processor, een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1.200 bij 1.920 pixels, 1GB aan werkgeheugen, Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 9800 mAh accu die moet zorgen voor 5 tot 6 uur aan speel/werkplezier, een microUSB poort, een microHDMI poort, een microSD card reader, Bluetooth, Wifi en optioneel 3G.

Het blijkt dat fabrikanten in het Full HD display weer een mooie feature gevonden hebben om een premium prijs te verantwoorden.

Acer Iconia Tab A510 – 499 euro?

Ook de nieuwe Iconia Tab A510 tablet was aanwezig tijdens het persevenement, waar de Duitse collega’s van Tabletcommunity wat meer te weten kwamen. Dit model is grotendeels vergelijkbaar met de Iconia Tab A700 maar beschikt niet over een Full HD display. De A510 beschikt onder meer over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Tegra 3 quad-core processor, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, 1GB aan werkgeheugen, Wifi, een microHDMI aansluiting, een microUSB aansluiting en een microSD card reader.

Waarschijnlijk zal de A510 gelanceerd worden in varianten met een opslaggeheugen van 16GB tot 64GB en in 3G varianten. De prijs zal waarschijnlijk op 499 euro liggen, al is het onduidelijk voor welke variant dit bedoeld is. 50 euro meer voor een Iconia Tab A700 met Full HD display lijkt me namelijk geen lastige afweging. Ook de Iconia Tab A510 zou in april op de markt moeten verschijnen.

Het wordt interessant om te zien wat de exacte prijzen van de Iconia Tab line-up voor 2012 gaan worden. Persoonlijk denk ik dat de prijs van het ‘instapmodel’, de Iconia Tab A200, wat aan de hoge kant ligt met 379 euro. Daarbij lijkt het verschil in prijs tussen de Iconia Tab A510 en A700 momenteel te klein om de A510 aantrekkelijk te maken als ‘mainstream’ model. Ook de prijsniveaus van concurrerende nieuwe tablets wordt een belangrijke factor in de keuze bij aanschaf van een tablet.  • Delen:

Reacties

  1. primelover
    22 januari, 2012 om 9:30

    kan ik mijn xbox hier aan , aansluiten?????????

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.