Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple gaat in beroep om merkrecht iPad in China

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2012, 13:26 CategorieApple

Apple is niet alleen in een juridische strijd verwikkeld met Samsung. Ook in China heeft het bedrijf een rechtszaak lopen om het merkrecht van de iPad. Het bedrijf Proview heeft namelijk vorige maand een rechtszaak tegen Apple gewonnen om het gebruik van het merk. Proview zou namelijk het recht op de naam ‘iPad’ hebben voor de Chinese markt. Apple gaat nu in hoger beroep tegen deze uitspraak.

Apple was namelijk in de veronderstelling het merkrecht voor China reeds in handen te hebben. Proview zou eerder de merkrechten via een dochterbedrijf aan een Engels bedrijf verkocht hebben, welke het weer doorverkocht aan Apple. Volgens de rechter heeft Proview nooit formeer toestemming gegeven voor het overdragen van de Chinese merkrechten aan het Engelse bedrijf en kan Apple dus fluiten naar de iPad naam. Apple eist de merknaam nu op en wil zelfs een compensatie voor de geleden schade.

Aan de andere kant heeft Proview een rechtszaak tegen Apple en een lokale dealer aangespannen om de verkoop van iPads in China te stoppen en daarbij eist het bedrijf een schadevergoeding van 1.5 miljard dollar voor de periode dat er iPads in China verkocht werden. Kortom, wordt weer vervolgd…

Bron: PCWorld  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.