Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple vangt bot bij rechter: Geen verbod Galaxy Tab 10.1 in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2012, 13:17 CategorieApple

Apple en Samsung liggen al maanden met elkaar overhoop om verschillende patentschendingen. Apple heeft vorig jaar Samsung ook in Nederland aangeklaagd voor het schenden van designpatenten met de Galaxy Tab 10.1 en eiste een verkoopverbod. Nadat de rechter eerder al oordeelde dat dit niet zou gebeuren is vandaag ook uit de uitspraak van het hoger beroep gebleken dan Samsung volgens de rechter geen inbreuk maakt op patenten van Apple.

Het gevolg van dit succesje voor Samsung is dat de Galaxy Tab 10.1 tablet gewoon in Nederland verkocht mag blijven worden. Samsung laat in een reactie weten dat de uitspraak wederom aantoont dat producten van Apple simpelweg niet de intellectuele eigendomsrechten garanderen waar ze aanspraak op maken. Samsung zal naar eigen zeggen alle mogelijke maatregelen treffen, waaronder juridische stappen, om onze innovatieve producten beschikbaar te houden voor de Nederlandse consumenten.

In Duitsland heeft Apple deze rechtszaak wel gewonnen en daar mag de Galaxy Tab 10.1 dan ook niet verkocht worden. Speciaal voor Duitsland  heeft Samsung onlangs de licht afwijkende Galaxy Tab 10.1N tablet gelanceerd, welke ook in Nederland te koop is.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.