Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verkoopt meer iPads dan HP PC’s verkoopt

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2012, 12:33 CategorieApple

Apple heeft gisteren de cijfers van het vierde kwartaal van 2011, in de VS het fiscale eerste kwartaal van 2012, bekendgemaakt. Uit deze cijfers blijkt dat de fabrikant 15,4 miljoen iPads verkocht. Nou is dat alleen al indrukwekkend aangezien dit een verdubbeling is ten opzichte van een jaar geleden, maar Apple is inmiddels ook de grootste PC productent ter wereld, HP, voorbij gestreefd.

HP verkocht in het vierde kwartaal van 2011 14,7 miljoen PC’s, terwijl Lenovo en Dell er respectievelijk 12,9 miljoen en 11,6 miljoen verkochten. Naast de grotere verkoopaantallen heeft Apple ook een hogere omzet gedraaid en meer winst – maar liefst 13,06 miljard dollar in één kwartaal – geboekt. Dit alles maakt Apple momenteel ’s werelds grootste computerfabrikant. Daarbij geeft Apple aan dat de verkopen nog hoger hadden kunnen liggen als er meer geschikte leveranciers van componenten gevonden waren.

Voor Apple is het einde nog lang niet in zicht. De fabrikant geeft aan dat ze zal blijven innoveren met de iPad en dat de tabletmarkt uiteindelijk groter zal worden dan de markt voor PC’s. Ook wordt de Kindle Fire tablet van Amazon niet gezien als echte concurrentie. Apple gelooft in volledig functionerende tablets waar consumenten alles op kunnen doen. E-readers en apparaten als de Kindle Fire behoren volgens de fabrikant niet tot deze categorie.

Bron: Apple Insider  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.