Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos G9 1.5GHz Turbo serie met 1GB RAM eind februari in de winkel

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2012, 17:11 CategorieHardware

Archos heeft inmiddels twee verschillende versies van haar 80 G9 en 101 G9 serie tablets op de markt; een 1GHz model en een 1.2GHz Turbo model. Tijdens de lancering van de tablets liet Archos al weten dat er later ook 1.5GHz Turbo modellen zouden verschijnen met eenzelfde 512MB werkgeheugen. Archos lijkt nu toch de specificaties van de 1.5GHz modellen te wijzigen en te gaan voor een RAM geheugen van 1GB.

Archos liet eerder deze week al weten dat de Archos 80 G9 en 101 G9 series begin februari voorzien zullen worden van Android Ice Cream Sandwich. Het nieuwe Android besturingssysteem zou zonder problemen kunnen draaien op de 1GHz en 1.2GHz modellen met 512MB geheugen. Tegenover ZDNet UK laat een woordvoerder van Archos nu weten dat de nieuwe versies naast een snellere processor ook zullen beschikken over een groter RAM geheugen om Ice Cream Sandwich vloeiend te kunnen laten draaien en multitasking te verbeteren. Tijdens de review van de Archos 101 G9 zagen we al dat de tablet moeite heeft met multitasking wanneer er meer dan 6 of 7 applicaties geopend zijn.

De 1.5GHz modellen zullen de huidige 1.2GHz modellen terwijl de prijs zal niet veranderen. De 1GHz modellen blijven wel in het assortiment. Een mooie upgrade van Archos natuurlijk, maar wel een zeer vervelende upgrade voor diegenen die net een 1.2GHz model gekocht hebben met de gedachte dat de 1.5GHz versie behalve de processor niet zou afwijken. Met 1GB aan RAM geheugen wordt de tablet namelijk een stuk gebruiksvriendelijker qua multitasking. Eind februari worden de 1.5GHz Turbo modellen in de winkel verwacht. Ook zullen de meeste nieuwe tablets die dan verkocht worden vanuit de winkel al voorzien zijn van Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Begin december dook al een video op waarin een 1.GHz model vergeleken werd met een 1.5GHz model. Hieruit bleek dat er absoluut een snelheidsverschil merkbaar is, en dat nog zonder de upgrade naar 1GB aan werkgeheugen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.