Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert Arnova 7e G2 Dual Touch: Een tablet om mee te lezen

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2012, 12:37 CategorieAndroid

Archos blijft haar tablet line-up maar uitbreiden. Deze keer met een tablet die, volgens de fabrikant zelf, speciaal ontwikkeld is voor het lezen van e-books. Je zou kunnen zeggen dat de Archos Arnova 7e G2 Dual Touch dus een e-reader is, maar het apparaat is wel uitgerust met verschillende tablet functies en draait op Android 2.3 Gingerbread.

Verder beschikt de Archos Arnova 7e G2 Dual Touch over een 7 inch resistief (helaas) display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1GHz ARM Cortex A8-processor, Wifi, 4GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader en een USB 2.0 aansluiting. De focus op e-books is terug te zien in het feit dat je direct vanaf het homescreen toegang hebt tot al je leesmateriaal. Alle e-book bestandsformaten, waaronder ePUB, TXT en PDF, worden ondersteund. De ‘Dual Touch’ staat volgens de fabrikant voor een multitouch bediening van het resistieve touchscreen. Nou klinkt dat natuurlijk mooi, maar resistief en vloeiend multitouch gaan meestal niet samen.

Helaas krijg je geen toegang tot de Android Market en moet je het doen met de AppsLib app store. Het aanbod is wat minder, maar de belangrijkste en meest populaire apps zijn hier wel in terug te vinden. De tablet heeft een afmeting van 190 mm x 130 mm x 11.2 mm en weegt 370 gram. Het is nog niet bekend wanneer de Archos Arnova 7e G2 Dual Touch op de markt verschijnt en tegen welke prijs.

Bron: Arnova

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.