Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos start ontwikkeling Smart 4G tablet met ingebouwd zonnepaneel

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2012, 15:20 CategorieHardware

Archos is een bedrijf dat innovatie voorop heeft staan, iets wat we vorig jaar al terugzagen in de toekomstplannen van de fabrikant. Begin dit jaar is Archos een samenwerking met verschillende Franse bedrijven gestart om een Smart 4G tablet te ontwikkelen die opgeladen kan worden middels een ingebouwd zonnepaneel.

De Smart 4G tablet is een samenwerking tussen Archos, Gemalto (digitale beveiligingsexperts), Wysips (zonne-energie) en diverse research centra. Het doel van het project is om een nieuwe tablet te ontwikkelen die 4G (LTE) ondersteunt, een nieuwe generatie SIM kaart gebruikt, ondersteuning biedt voor de draadloze NFC technologie, en een speciaal display gebruikt dat de batterij oplaadt middels zonne-energie. Middels een dunne filmlaag, welke over het display gelegd wordt, kan de tablet zichzelf van stroom voorzien en behoort de oplader tot het verleden.

De ontwikkeling van de tablet zal zo’n twee jaar gaan duren dus voorlopig hoef je nog geen geld opzij te zetten. Wel moet, als het product ooit op de markt komt, een investering van 6.23 miljoen euro terugverdient worden dus mocht je echt interesse hebben dan kun je vast wat gaan sparen. Uiteindelijk is natuurlijk het idee om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor de genoemde technieken. In de nabije toekomst zullen we dan ook de eerste smartphones en tablets gaan zien die standaard voorzien zijn van een ‘zonnepaneel’.

Bron: Arctablet, Via: Digimind

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.